Zonnebloem loterij binnenkort weer van start

Traditiegetrouw start op 16 april 2024 de jaarlijkse verkoop van Zonnebloemloten. Op deze dag zullen in Rijnwoude de eerste loten worden aangeboden aan vertegenwoordigers van Lionsclub en Rotary.

Opbrengst

De opbrengst van de loterij komt voor een groot deel ten goede aan de lokale afdelingen van de Zonnebloem. De loten kosten u € 3,00 per lot en van elk verkocht lot gaat € 2,25 naar de lokale afdelingen. Deze afdelingen zijn onderdeel van de Nationale Zonnebloem, die dit jaar 75 jaar bestaat. Een jubileum en daarom is er een extra feestelijk prijzenpakket. Dit jaar is de winkans van maar liefst 1 op 10. Dus op elk boekje loten valt hoe dan ook een prijs! 

Zonnebloemafdelingen in Rijnwoude

De opbrengst van de loterij is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van lokale Zonnebloemafdelingen. Rijnwoude kent twee afdelingen: Zonnebloem Rijnwoude-Zuid (Hazerswoude-Dorp en Benthuizen). Zonnebloem Rijnwoude-Noord (Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn). Met de opbrengst van de loterij organiseren vrijwilligers van de lokale afdelingen activiteiten en uitstapjes voor meer dan 150 inwoners van onze kernen die een lichamelijke beperking hebben. Zelfstandig op stap gaan is voor hen veel minder eenvoudig en door de programma’s van de Zonnebloemafdelingen wordt een sociaal isolement voorkomen.
De verkoop van de loten loopt van 16 april 2024 tot 8 september 2024. De trekking is op 7 oktober 2024

Misschien ook interessant?

Advertenties