Wisselbeker biljartvereniging uitgereikt

Traditiegetrouw gebeurt het afsluiten van de jaarlijkse competitie van de maandagmiddag groep bestaande uit 13 spelers van de Biljartvereniging ’t Scheepje met het uitreiken van de wisselbeker aan de winnaar van dit seizoen. Maandag 13 mei jl. vond deze uitreiking plaats in de aanwezigheid van de meeste competitie deelnemers in het clublokaal in De Ridderhof.

Vooraf aan de prijsuitreiking werd er nog fanatiek gespeeld op de groene lakens en leek het wel alsof de strijd nog niet beslist was maar toen Andrea Guldemond , vertegenwoordiger van Stichting Welzijn Ouderen Koudekerk ( SWOK) die de wisselbeker al jarenlang beschikbaar stelt, binnenkwam werden de keuen aan de kant gelegd om de prijsuitreiking de aandacht te geven die dat daadwerkelijk ook verdient.

Competitie van september t/m mei

Tijdens deze periode wordt er wekelijks gespeeld waarbij er telkens een ander spel wordt gespeeld ( bv. Driebanden, libre en bandstoten ). Er worden totaal 48 partijen gespeeld waarbij 96 punten verdiend kunnen worden. Hans van Aalst heette Andrea Guldemond van harte welkom en gaf daarna het woord aan Gerrit Blaauw , de wedstrijdleider van deze competitie, die na uitleg van de zéér ingewikkelde puntentelling tot de uitslag kwam van deze competitie.

Nieuwe winnaar dit jaar

Op nummer 3 eindigde Jan de Jong met 61 punten, op nummer 2 ( stuivertje werd gewisseld) eindigde Hans van Aalst met 62 punten en als grote winnaar kwam Ben van den Berg die vorig jaar de runner-up was uit de bus met een prachtig puntentotaal van 79 punten. De winnaar reageerde quasi verbaasd dat hij gewonnen had maar daar werd hartelijk om gelachen door zijn mede biljartliefhebbers.

Wat doet de biljartvereniging?

De biljartvereniging, opgericht in augustus 1962, organiseert allerlei activiteiten voor liefhebbers van de biljartsport uit Koudekerk en Hazerswoude. Biljartvereniging ’t Scheepje is lid van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) en speelt met seniorenleden met een aantal teams in de competitie van de KNBB in de kwalificaties libre en driebanden.

Waar is het thuishonk van deze gezellige club?

Deze biljartvereniging heeft haar clublokaal in het VTC ‘De Ridderhof’ in Koudekerk aan den Rijn en hier kan gebruikt gemaakt worden van 2 uitstekende matchtafels. Op dit moment telt de vereniging 35 leden die kunnen deelnemen aan persoonlijke clubkampioenschappen, georganiseerd door de KNBB in de spelsoorten libre, bandstoten en driebanden. Los hiervan worden er onderlinge competities georganiseerd in het libre en driebanden. De vereniging heeft ook leden die vrij spelen, dus niet in competitieverband.

Heeft u ook interesse in de biljartsport?

Heeft u vragen of wilt u iets meer weten over de biljartsport ? Bel met Hans van Aalst , 06-54273071 of mail naar hansvanaalst@casema.nl , of loop gewoon eens binnen om de sfeer van de biljartsport te proeven. De openingstijden van het clublokaal zijn identiek aan die van De Ridderhof. De contributie voor het lidmaatschap varieert, afhankelijk van de disciplines waaraan deelgenomen wordt, van € 45 tot € 145 per jaar.

Misschien ook interessant?

Advertenties