Werkgroep Groen zoekt jou!

Met de groei van ons dorp Hazerswoude-Rijndijk en de herwaardering van de openbare ruimte, is meer en diverser openbaar groen essentieel voor een leefbare omgeving. Groenere dorpen en steden zijn klimaatbestendiger, energiezuiniger, natuurvriendelijker, gezonder, beweegvriendelijker, socialer en veiliger.

De Werkgroep Groen bestaat uit een dynamische groep vrijwilligers. Door hun uiteenlopende achtergronden en kwaliteiten zetten zij zich daadkrachtig en met veel plezier in om samen te werken aan een groener Hazerswoude-Rijndijk Oost.

Door de open en toegankelijke houding van deze werkgroep wordt er samen met inwoners, gemeente Alphen aan den Rijn en andere partners gewerkt aan diverse projecten. Door de integrale aanpak, werken zij aan klimaatadaptatie en het duurzaam vergroenen van Hazerswoude-Rijndijk Oost.

De meerwaarde van een groene leefomgeving wordt steeds meer bekend. De vraag is dan ook niet meer óf we groen moeten toepassen, maar welk groen op welke locatie. Ook is het belangrijk om groen op de juiste manier in te zetten voor het beste effect. Het zijn kleine dingen die al een verschil kunnen maken..

Met het vergroenen van onze woonomgeving, scholen, bedrijven, zorginstellingen en de openbare ruimte, maken we ons dorp een stuk aantrekkelijker. Wordt jij ook vrijwilliger bij de Werkgroep Groen?

Meer informatie is te vinden op de website.

Samen werken we aan de groene leefomgeving van morgen. Goed voor mens, natuur, klimaat en economie!

Misschien ook interessant?

Advertenties