Wedstrijdverslag Hou Vast

Zaterdagochtend 9 maart stonden twee teams van Hou Vast weer te trappelen om hun oefeningen te laten zien op de rayonwedstrijd. Het eerste team bestond uit: Frederique Litjes, Nika van Gemeren, Puck Remerij, Evelina Shyndiuk, Floor Beumer en Karlijn Bazen.

De spanning steeg toen het team begon op het uitdagendste toestel: de balk. Evelina heeft op de balk een prachtige handstandkoprol en een radslag tot stand laten zien. Vervolgens verplaatsen de meiden zich naar hun favoriete toestel, de vloer. Puck liep een indrukwekkende arabier flikflak flikflak zien, terwijl Frederique haar zenuwen overwon en eveneens schitterde met haar arabier flikflak.

Na een rondje rust, was het tijd voor de het onderdeel sprong. Nika heeft heel hard getraind voor een overslag over de pegasus heen. Met veel power is ze er overheen gegaan, super goed! Op het laatste toestel, de brug, toonde Karlijn met finesse een nette brugoefening. Ook Floor liet zien dat hard werken loont door met een salto van de brug!

Toen was het het tweede team aan de beurt, dat bestond uit: Jaylinn Bos, Lola Out, Luna van der Laan, Milou Rademaker, Evy Kroon, Fiene de Gelder. Nicoline van Harten ging ook mee naar de wedstrijd als supporter. De meiden begonnen op de brug. Het favoriete onderdeel van Jaylinn en Lola. Beide toonde ze een strakke oefening en turnde ze een salto van de brug af. Daarna werd het tijd voor het gevreesde toestel, de balk. Milou heeft hard getraind op haar balkoefening, en verraste de jury met een spagaat op de balk.

Vervolgens gebeurde het op de vloer. Fiene turnde een vloeroefening met veel overtuiging, inclusief een arabier flikflak. Lola heeft de afgelopen trainingen hard gewerkt aan haar overslag, en overwon deze uitdaging tijdens de wedstrijd met een prachtige overslag.

Toen was het laatste toestel aan de beurt, de sprong. Alle meiden waagden zich aan overslagen over de hoge kast heen, waarbij Evy zich na een wat aarzelende eerste sprong herpakte en een super nette overslag liet zien in haar tweede poging.

De eerste wedstrijddag voor deze teams zit erop. Het eerste team behaalde een vierde plek van de vijf verenigingen die meededen aan de wedstrijd, en het tweede team heeft een tweede plek van de vijf behaald. Op 23 maart wordt de tweede teamwedstrijd geturnd in Hazerswoude-Dorp.

Misschien ook interessant?

Advertenties