Webmaatjes leren je met de computer omgaan

Het project Webmaatjes is er om op een eenvoudige manier te leren omgaan met een computer. Ook de degenen die uitleg willen krijgen over het digitaal lezen van de Groene Hart Koerier, kunnen hiervoor bij Webmaatjes terecht.

Webmaatjes is een unieke samenwerking tussen de Bibliotheek Rijn en Venen, Actief Rijnwoude en Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk.

De digitale wereld is een uitkomst voor onze samenleving: reizen boeken, internetbankieren, even iets opzoeken, social media en videobellen met geliefden. Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar niet voor iedereen is deze weg even makkelijk te bewandelen. Daarom zijn wij het project Webmaatjes gestart.

Klik en Tik oefenprogramma

Door middel van het oefenprogramma “Klik en Tik” en persoonlijke begeleiding van een webmaatje worden deelnemers vaardig(er) met een computer en kan iedereen in het eigen tempo en op het eigen niveau werken aan het oefenprogramma. Een leuke bijkomstigheid is dat we jong en oud met elkaar gaan verbinden want wie kunnen er nu een beter webmaatje worden dan de jeugd? U krijgt dus oefenmiddagen aangeboden en een webmaatje dat uw individuele helpdesk gaat worden.

De oefenmiddag in Hazerswoude Dorp is in de bibliotheek in De Juffrouw, Pieter de Hooghstraat 3, 2391 VM, Hazerswoude-Dorp, iedere maandagmiddag van 15.00-16.00 uur. Je kunt je voor deze middag opgeven bij Linda Timmermans 06-45094267.

De oefenavond in Hazerswoude Rijndijk is in de bibliotheek in De Som, Joseph Haydnlaan 5, 2394 GJ, Hazerswoude-Rijndijk, iedere woensdagavond van 19.00-20.30 uur. Je kunt je opgeven bij Richard Brommers, 06-83428041.

Deelname aan deze oefenmomenten en werken met het programma Klik en Tik kost u niets. Wel zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar dus vol=vol. U kunt thuis verder werken met het programma en hoeft niet iedere week aanwezig te zijn. U kunt dus in uw eigen tempo door het programma heen.

Wilt u gebruik maken van deze unieke kans om op een leuke, eenvoudige manier om te leren gaan met een computer, geeft u zich dan snel op en kijk het een lesje aan!

Nog op zoek naar een (maatschappelijke) stageplek of vind je het gewoon een leuk project? Webmaatjes is nog op zoek naar extra vrijwilligers om dit project te begeleiden…

Misschien ook interessant?

Advertenties