Wandel- en fietsroutes Koudekerk

Nu het weer langzamerhand wat beter lijkt te worden, kunnen de wandelschoenen aangetrokken worden of kan de fiets wat meer gebruikt worden.

Natuurlijk hoop je dat de weergoden je goed gezind zijn, maar met een paraplu of een regenpak kun je er ook nog iets van maken. Voor Koudekerk kun je dan gebruikmaken van fiets- en wandelroutes die het Historisch Genootschap Koudekerk met een paar samenwerkingspartners heeft geproduceerd. Die routes zijn gratis (!) op te halen bij Eetcafé De Hoek bij de Koudekerkse brug. Daar kun je dan je wandel- of fietsroutes op een prettige manier beginnen en/of afsluiten.

De Kastelenwandel- en fietsroutes Koudekerk, het zegt het al, zijn gericht op het bezoeken van plaatsen waar in de Middeleeuwen kastelen hebben gestaan. Dat waren er wel vier: Groot Poelgeest, Klein Poelgeest, De Tol en Foreest. Van die vier kastelen is er geen compleet kasteel meer over, maar wel het bekende torentje van Groot Poelgeest, resten van Klein Poelgeest in een parkje, een prachtig landhuis met de naam Ridderhofstad Den Toll in het Hofstedepark en een weiland op de kruising van de Lagewaard en de Batelaan. Bij die laatste plek staat een informatiebord net zoals bij de andere drie kastelen. Er zijn trouwens drie routes te wandelen of te fietsen, namelijk met een lengte van 4,9 km, 6,9 km en een lange van 10,3 km.

De wandel- en fietsroutes van Ontdek het Historisch Boerenland gaat ook langs de kastelen, maar besteden ook aandacht aan de boerderijen en het buitengebied van Koudekerk . De wandelafstand is 7 km en die om te fietsen 15 km, hoewel die natuurlijk ook gewandeld kan worden.

Zowel de Kastelenroutes als de Historische Boerenlandroutes staan ook op de website van het Historisch Genootschap Koudekerk, terwijl de Historisch Boerenlandroute ook te vinden is op de site van hierisalphen samen met andere fiets-,vaar- en wandelroutes. Wij wonen nu eenmaal in een mooi gebied waar lekker gewandeld, gefietst en gevaren kan worden.

Misschien ook interessant?

Advertenties