Vrijwilligers gezocht voor Klik & Tik computerlessen

Vanaf 24 augustus gaan de Klik & Tik computerlessen voor volwassenen weer van start in Dorpshuis De Som in Hazerswoude-Rijndijk. Deze lessen vinden plaats op elke woensdagavond tussen 19:00 en 20:30 uur. Deelnemers krijgen de kans om zelfstandig aan de slag te gaan op hun eigen laptop of een leenlaptop, om zo de basisvaardigheden van computergebruik onder de knie te krijgen. Deze lessen verlopen via de website www.oefenen.nl, waar deelnemers een account zullen aanmaken. We doen een dringende oproep aan vrijwilligers die bereid zijn om deelnemers te assisteren bij eventuele vragen, aangezien we momenteel te weinig vrijwilligers hebben voor het aantal deelnemers dat zich heeft aangemeld. Enige basiskennis van computers is vereist.

Genoeg te leren!
Wat valt er te leren? Deelnemers leren stap voor stap typen, websites bezoeken en e-mailen. Ze krijgen waardevolle tips over computerbeveiliging en het ordenen van hun computer. Daarnaast leren ze waar ze online op moeten letten om veilig te blijven op het internet. De lessen bieden ook de mogelijkheid om kennis te maken met leuke en nuttige websites, en om vaardigheden op te bouwen zoals reisplanning en internetbankieren. Ook sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp komen aan bod. Daarnaast zijn er handige modules beschikbaar die uitleg geven over het aanvragen van een DIGID en het aanmelden bij MijnOverheid. Maar dit is nog niet alles – er is nog veel meer te leren, zoals taal, rekenen, omgaan met geld, gezond leven en inzicht in de samenleving.

Nieuwe mensen leren kennen?
Heb je interesse om nieuwe mensen te ontmoeten in een kleine groep en heb je enige ervaring met computers? Meld je dan aan als vrijwilliger bij coördinator Richard Brommers via 06-83 42 80 41. Zodra we voldoende vrijwilligers hebben gevonden, kunnen ook nieuwe deelnemers zich weer aanmelden. In dat geval zullen we dit opnieuw communiceren via deze krant.

De Klik & Tik computerlessen worden aangeboden door Bibliotheek Rijn en Venen.

Misschien ook interessant?

Advertenties