Voorbereidingen Jaarmarkt Hazerswoude in volle gang

“Creatievelingen, koren en sponsoren gezocht!”

Dit jaar wordt al weer de 47e editie van de Jaarmarkt georganiseerd. Hoewel het evenement pas in augustus plaatsvindt, is een groep vrijwilligers al volop aan de slag. Voor hen is het nu al spannend, want elk jaar met iets nieuws komen is een uitdaging. Ze hebben al mooie ideeën, maar staan ook open voor jullie creatieve suggesties.

Ideeën voor de braderie?

“Om het leuk te houden willen we natuurlijk nieuwe dingen verzinnen,” vertelt Patricia de Heiden namens de organisatie van het evenement. “Maar veel ouds blijft ook hoor. Zoals elk jaar willen we weten wie de sterkste van het dorp is, hoe zwoel de poel is en ook de kermis en de poldercross zullen niet ontbreken. En natuurlijk is er een braderie, waar je kunt rondstruinen op zoek naar de curieuste curiosa, koddigste kleertjes en misschien is er wel weer patat te krijgen. Of bijzondere koekjes en cakes, dat klinkt ook aanlokkelijk.  De samenstelling van de braderie is nog niet zeker, maar zeker is wel dat we nog op zoek zijn. Misschien wel naar jou? Ben jij een creatieveling of een uitmuntende bakker? Weet jij meteen wat anderen nodig hebben en kan je dat in- en verkopen? Huur dan die kraam!

Zaterdag korenmiddag

Patricia: “Eén van de nieuwe ideeën kunnen we alvast verklappen: de organisatie wil van de zaterdag een korenmiddag maken. Werden de koren tijdens Corona nog in het verdomhoekje gezet vanwege de rondvliegende aerosolen, nu zijn er geen restricties meer. Dus weg uit die hoek en in de spotlights. Wij willen genieten van mensen die kunnen zingen als geen ander. Zit jij bij een koor en wil je meedoen? Geef je vandaag nog op!”

Georganiseerd door vrijwilligers

Wist je dat stichting Jaarmarkt Hazerswoude opgericht is vanuit de lokale winkeliersvereniging? Winkeliers hebben inmiddels het stokje uit handen gegeven en nu wordt de Jaarmarkt georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. “Het begon allemaal erg bescheiden, maar was al een heel evenement voor ons dorpje. Inmiddels is het voor de wijde omgeving een zeer bekend en populair evenement”, vertelt Patricia verder. “Het begon met 1 dag braderie, daar kwam de vrijdagavond bij. Vervolgens kwam er een kermis bij en duurde het 4 dagen. De vrijdag en zaterdag werden steeds drukker, mede door de leuke muzikale programma’s georganiseerd door de horecaondernemers. Zij nemen al sinds jaar en dag aardig wat van de kosten voor hun rekening.

Sponsoren gezocht

Het lukte steeds om dit evenement gratis aan te bieden, maar kosten gaan omhoog, mede door veranderende overheidsregels. Patricia: “Gelukkig zijn daar de sponsoren. Zij maken al deze dingen mede mogelijk voor het dorp. Want daar doen we het voor: om samen te genieten. Ook dit jaar zijn wij weer hard op zoek naar sponsoren. Eén telefoontje is genoeg om ons blij te maken en te helpen bij de organisatie. Uiteraard maken wij dan weer reclame voor jouw bedrijf. Particulieren kunnen natuurlijk ook een bijdrage leveren. Dus als jij geniet van Jaarmarkt Hazerswoude en ons een warm hart toe draagt, laat het blijken.”

Doe mee, help mee!

De Jaarmarkt vindt zoals altijd plaats in de laatste week van augustus, maar ditmaal is er een dag extra (van 22 t/m 27 augustus). Dus zet het alvast in je agenda! Van Patricia nog een laatste oproep: “Heb jij iets te berde te brengen? Schroom niet, neem contact met ons op. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die frisse ideeën hebben of gewoon enkel een handje willen helpen.

Bel ons of ga naar de website, jouw bijdrage is voor ons van groot belang! Telefoon: 085-0433097, www.jaarmarkthazerswoude.nl.

Misschien ook interessant?

Advertenties