Voorbereidingen in volle gang voor de 7e editie van de Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Rijndijk

Met nog vier maanden tot de start van de jeugdvakantieweek Hazerswoude-Rijndijk, zijn de vrijwilligers van Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk druk in de weer met de voorbereidingen. De zevende editie belooft wederom een onvergetelijke week te worden voor de kinderen uit de regio. Noteer snel in je agenda: 19 t/m 23 augustus 2024 barst het feest weer los!

Een week vol plezier voor iedereen

Elk jaar aan het einde van de zomervakantie sluit Hazerswoude-Rijndijk af in stijl, door leuke activiteiten aan te bieden aan de jeugd. Gedurende de hele week stellen (sport)organisaties in het dorp hun deuren open en organiseren zij een clinic of workshop. Speciaal voor de durfals is er ook de traditionele spooktocht, deze is voor alle jeugd vanaf groep 7. Voor kinderen en ouders/begeleiders die niet bang zijn om vies te worden is er ook weer de polderbaggertocht. Klimmen, klauteren, zwemmen, wandelen, afzien, maar vooral heel veel plezier beleven kenmerkt deze activiteit. Alle leeftijden, voorzien van een zwemdiploma, zijn welkom.

Timmeren, zagen en bouwen

Onze jeugdvakantieweek kan niet zonder huttenbouw! Jaarlijks wordt er op het parkeerterrein naast Bernardus een huttendorp uit de grond gestampt. Middels onder andere de gedoneerde pallets en opgespaard gebruikt hout en karton gaan de kinderen vol goede moed aan de slag  en bouwen een eigen hut. Ouders en begeleiders helpen de kinderen waar nodig met zagen en timmeren. Onze vrijwilligers houden een oogje in het zeil en proberen ervoor te zorgen dat het evenement in goede banen wordt geleid.

Zodra de laatste hand is gelegd aan het “pimpen” van de hut is het een kwestie van chillen en nieuwe vrienden maken. In het huttendorp is gedurende de week van alles te beleven, van de ‘Burgemeester-verkiezing’, sport- en spelactiviteiten, de bonte avond op donderdag tot het hoogtepunt van de week: overnachten in je eigen hut.

Toegankelijkheid

Een van de kernwaarden van dit evenement is de toegankelijkheid voor alle kinderen, ongeacht de financiële situatie van hun ouders/begeleiders. Dankzij de steun van sponsoren en lokale organisaties blijft de huttenbouw kosteloos, waardoor ieder kind kan deelnemen aan deze feestelijke activiteit. Het is een mooi voorbeeld van verbondenheid binnen Hazerswoude-Rijndijk.

Oproep aan vrijwilligers en sponsoren

De organisatie doet een beroep op vrijwilligers uit de gemeenschap. We nodigen u – (groot)ouders, bekenden en middelbare scholieren (vanaf klas 2) – uit om mee te helpen tijdens de huttenbouw. Of het nu gaat om het begeleiden van activiteiten, toezicht op veiligheid, bouwbegeleiding, creatieve ondersteuning, het doen van boodschappen of gewoon een luisterend oor voor de kinderen, alle hulp is welkom en wordt zeer gewaardeerd. Het aantal uur of dagen dat je beschikbaar bent is flexibel en bespreekbaar. Wil je je steentje bijdragen? Neem contact op met Mariska via huttenbouw@jeugdwerk-hazerswoude.nl.

Wil jij als inwoner, bedrijf of organisatie ons een hart onder de riem steken door ons te steunen, door een kleine financiële bijdrage of in natura? Stuur een e-mail naar Richard via huttenbouw@jeugdwerk-hazerswoude.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Duurzaamheid als thema

Dit jaar staat de huttenbouw in het teken van duurzaamheid. Wat betekent dat? Samen werken aan een duurzaam project versterkt onze gemeenschapszin. We gaan zorgvuldig om met onze planeet, zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van het moois dat zij te bieden heeft.

In het geval van de huttenbouw willen we met elkaar bewust zijn van het gebruik van materialen. Met hulp van de Jeugdtechniekclub reiken we op voorhand een hand-out aan waarin je we je leren hoe een duurzame, waterdichte hut eruit kan zien. Je kan zo de juiste voorbereidingen treffen. We vragen ouders/begeleiders hierin mee te denken en actie te ondernemen. We inspireren elkaar en we zetten met elkaar mooie stappen. Daarbij belonen we de bouwers van de meest duurzame hut!

Doe mee aan dit ‘groene’ avontuur!

De organisatie nodigt iedereen uit om deel te nemen aan dit evenement.  Samen maken we een verschil!  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de website www.jeugdwerk-hazerswoude/huttenbouw of volg hen op sociale media via www.facebook.com/jvwhazerswoude en www.instagram.com/huttenbouwhazerswouderijndijk.

Misschien ook interessant?

Advertenties