Viering 10 jaar gefuseerde gemeente Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn bestaat dit jaar 10 jaar en wil dat samen met alle inwoners vieren. Het thema van dit feestjaar is ‘Alphen aan den Rijn: 2000 jaar geschiedenis, 10 jaar eenheid’. 

Samen met Boskoop en Rijnwoude is de voormalige gemeente Alphen aan den Rijn tien jaar geleden aan deze ontdekkingsreis begonnen: gestart als fusiegemeente met ongeveer 100.000 inwoners, maar inmiddels uitgegroeid tot een gemeente met 115.000 inwoners. Het thema van dit feestjaar is ‘Alphen aan den Rijn: 2000 jaar geschiedenis, 10 jaar eenheid’. In het kader van deze viering worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een Cultuur4daagse en midzomerfeest, en hebben inwoners en organisaties de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. 

Ideeën om dit feestjaar te vieren?

Om 10 jaar samen te vieren, geeft de gemeente inwoners en organisaties de kans om activiteiten te organiseren. Het doel hiervan is om het jubileum op een inclusieve manier te vieren. Daarom is er voor activiteiten in de dorpen, wijken of buurten subsidie beschikbaar. Voorwaarde is dat de activiteit past bij het vieren van 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid. Denk hierbij aan een sportevenement, een PubQuiz, een puzzelrit, een schilderworkshop of een optreden. Als gemeente willen we iedereen aanmoedigen om mee te denken. Inwoners en organisaties met leuke ideeën kunnen van 24 april tot en met 15 mei subsidie aanvragen via www.alphenaandenrijn.nl/10jaarsamen

Activiteiten en Cultuur4daagse 

Dit jaar zullen bekende evenementen iets extra’s doen in het kader van de Cultuur4daagse én is er een midzomerfeest. De Cultuur4daagse bestaat uit vier bijzondere evenementen die zorgen voor ontmoeting, verbinding en verwondering. Binnen alle programma’s wordt speciaal ingezet op acts en optredens van lokaal cultureel talent waar we als gemeente trots op kunnen zijn.

De Cultuur4daagse gaat in het weekend van 25 en 26 mei van start met Festival Onderuit in Koudekerk aan den Rijn. Tijdens Festival Onderuit vind je dans, muziek, poëzie en beeldende kunst op bijzondere locaties in de polder van de Lagewaard: in de hooischuur, in de melkput of in het landschap. Het Zomerspektakel volgt in het weekend van 31 mei tot en met 2 juni. Op zondag 2 juni wordt aan de Zegerplas naast de vele bekende namen op het hoofdpodium een speciaal cultuurpodium met lokaal talent ingericht. Op 8 en 9 juni vindt Blooming Boskoop plaats, met op 9 juni de Music & Art Polderdag waarbij cultuurmakers vanuit de hele gemeente een centrale plek hebben in het programma. De vierdaagse wordt afgesloten met het Straatmuzikanten aan den Rijn Festival op 31 augustus, met ruim 30 straatmuzikantenacts verspreid door het centrum van Alphen aan den Rijn.   

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden in de kalender op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn: www.alphenaandenrijn.nl/10jaarsamen. Houd de kanalen van cultuurplatform KHABBAZ in de gaten voor meer informatie over de Cultuur4daagse. 

Misschien ook interessant?

Advertenties