Verwachte extreme verkeersdrukte op de Rijndijk bleef uit

Vanaf vrijdagavond tot zaterdagmiddag 14.00 was de N11 in beide richtingen afgesloten en werd het verkeer deels omgeleid over de Rijndijk waar nu op weekdagen ook wegwerkzaamheden plaatsvinden. Door goede voorbereiding verliep het allemaal zonder problemen.

Goed voorbereid

Er was door Dura Vermeer, die de wegwerkzaamheden aan de Rijndijk uitvoert, gewaarschuwd voor mogelijke verkeersopstoppingen, maar die bleven uit. Het was wel druk, maar lokale automobilisten en voetgangers hebben waarschijnlijk verschillende alternatieven gekozen, zoals pas na 14.00 uur de weg op gaan of via Koudekerk en de Maximabrug richting Alphen rijden. Zo verspreidde het verkeer zich en bleef het overal goed doorstromen. “Vroeger toen de Rijndijk nog de N11 was, was het hier pas druk, vooral in de ochtendspits”, vertelt een van de bewoners van de Rijndijk. “Als je dan van je erf af de weg op moest draaien om naar je werk te gaan, stond je soms wel 10 minuten te wachten voordat je er tussenkwam. Gelukkig is die tijd voorbij.”

Pendeldienst

Voor fietsers was er een speciale pendeldienst ingesteld omdat er vanwege de werkzaamheden aan de Rijndijk nu geen fietspad meer is en op de weg fietsen met druk verkeer gevaarlijk is. Een groot deel van de fietsers liet zich vervoeren, maar velen verkozen toch om op eigen risico met de fiets over de weg te rijden.

Misschien ook interessant?

Advertenties