Veel belangstelling voor lokale schilderkunst

Het was vandaag gezellig druk in dorpshuis De Som in Hazerswoude-Rijndijk. Leerlingen die schildercursussen hebben gevolgd bij Creatief Rijnwoude, exposeerden er hun werk.

Verschillende docenten zijn aan Creatief Rijnwoude verbonden en dat uitte zich ook in een diverse presentatie van teken- en schilderwerk. “Je ziet hier het resultaat van specifieke opdrachten, zoals het naschilderen van ‘Het meisje met de Parel van Vermeer’, maar ook vrij werk van leerlingen”, vertelt Karin Mostert, een van de organisatoren van de expositie.

“Elke dinsdagochtend komt een groep bewoners van de Herbergier hier schilderen,” geeft Joan Vermeulen aan, een van de vrijwilligers die deze ochtenden begeleid. “Sommigen beleven er nog veel plezier aan om met verf en kwast aan de slag te gaan. Voor anderen is het vooral een gezellig uitje waar het fijn is om met elkaar te kunnen praten.”

Meer informatie over de schildercursussen van Creatief Rijnwoude (onderdeel van Actief Rijnwoude) is te vinden op www.creatiefrijnwoude.nl.

Misschien ook interessant?

Advertenties