Uniek Herdenking Schaaktoernooi met muziek

Op de warme zaterdag van 10 juni 2023 heeft Alphense SchaakClub (ASC) in Pleyn68 een unieke combinatie van herdenken, muziek en schaken naar voren gebracht in een schaaktoernooi ter nagedachtenis van het vorig jaar overleden lid, Jeroen Frijling.

Met een deelnemersveld van 34 schakers, zowel clubleden als huisschakers uit de omgeving, was de sfeer in Pleyn 68, Hazerswoude Rijndijk, gezellig en competitief. Verdeeld over zeven korte speelrondes, streden de spelers met schaakstukken en vernuft om de prijzen.

Jeroen Frijling, wiens leven en passies de inspiratie vormden voor dit evenement, was een fervent schaker en nam deel aan allerlei soorten schaakpartijen – van correspondentieschaken en clubpartijen tot internationale toernooien en online schaakspel. Zijn liefde voor het spel was even groot als zijn liefde voor muziek, iets dat dit bijzondere toernooi in de kijker zette.

Tijdens het toernooi werden spelers en toeschouwers getrakteerd op Jeroen’s persoonlijke Spotify-afspeellijst, waardoor zijn muzikale voorkeuren door de ruimte weergalmden. Het muzikale intermezzo bereikte zijn hoogtepunt in de vierde ronde, toen de lokale band ‘As Years Go Bye’ live op het podium verscheen en de b-kant van bekende hits uit de jaren ’70 ten gehore bracht.

In tegenstelling tot de gebruikelijke stilte die kenmerkend is voor schaaktoernooien, was Pleyn 68 gevuld met de tonen van live muziek van de vierde tot de zevende speelronde. De vrijwilligers van Pleyn 68 hadden hun handen vol met het serveren van drankjes en bitterballen aan de deelnemers, die genoten van de unieke sfeer. De deelnemers waren unaniem in hun oordeel dat het toernooi een groot succes was. Velen spraken hun hoop uit dat dit unieke evenement een traditie zal worden. De uiteindelijke winnaar van het toernooi was Dinard van der Laan van de ASC. De tweede prijs werd opgeëist door een andere ASC-speler, Norbert Jansen. Beiden brachten een indrukwekkende vertoning van tactische vaardigheden en strategisch inzicht in hun onderlinge kampioenspartij, een ware hulde aan de herinnering aan Jeroen Frijling.

Door Remco Frijling

Misschien ook interessant?

Advertenties