Turnsters van Hou Vast schitteren in de teamfinales van rayon Gouda

Op zaterdag 6 april werden de teamfinales van Rayon Gouda geturnd in Gymworld in Zoetermeer. Alle midden- en bovenbouw teams van Hou Vast hebben zich op basis van eerdere wedstrijden dit seizoen geplaats voor de finales. Een spannende dag dus voor de turnsters van Hou Vast.

Bovenbouw

In de eerste ronde mocht het bovenbouw team van Hou Vast, bestaande uit Janna Heemskerk, Liz van Bavel, Sanne Noordam, Stéphanie Qualm, Lisa Wesselingh, Nouk Kempen en Anna Cohen het spits afbijten in de A-finale. Het niveau in de A-finale is erg hoog en teams zijn absoluut aan elkaar gewaagd. De turnsters van Hou Vast startten op het onderdeel Vloer, waar Janna en Lisa keurige oefeningen hebben laten zien. Op Sprong turnden Sanne en Anna allebei een nette half-in half-uit over de pegasus. Liz, die dit seizoen voor het eerst wedstrijden turnt bij Hou Vast, is erg vooruit gegaan. Tijdens haar balkoefening lukte het om met alle elementen op de balk te blijven staan. Routiniers Nouk en Stéphanie konden vanwege blessureleed niet deelnemen aan de finale, maar waren er wel bij om hun team te supporten. Ondanks de individuele successen kwam het team te kort voor een plek op het podium. Desalniettemin was het behalen van de A-finale al een knappe prestatie op zich.

Middenbouw

In ronde 2 was het de beurt aan het middenbouw team van Hou Vast, bestaande uit Puck Remerij, Nika van Gemeren, Fréderique Litjens, Evelina Shyndiuk, Karlijn Bazen en Floor Beumer, en het combinatieteam Aspasia/Hou Vast, bestaande uit Vivian de Wilde, Loïs Moerland, Tess Okker, Maud Arbouw, Milou Vermond en Nova de Roo in poule 3. Beide teams streden tegen elkaar in de B-finale.

Nika heeft hard geoefend op haar brugoefening, en tijdens de wedstrijd lukte ophurken en driekwartreus. Ook Puck liet een nette brugoefening zien met een hoge salto af. Fréderique maakte een keurige handstand op de balk en Evelina turnde twee verschillende sprongen over de pegasus. Voor Karlijn en Floor was het de eerste wedstrijd op een vierkante turnvloer. Zij hebben mooie series en sprongen aan de jury laten zien. Het teamtotaal was goed voor de tweede plaats op het podium.

Combiteam Aspasia/Hou Vast

Ook het combiteam Aspasia/Hou Vast liet zien in goede vorm te zijn. Tess turnde een goede brugoefening met hoge salto tot stand. Nova liet een mooie arabier-flickflak-salto zien in haar vloeroefening. Maud scoorde hoge punten op de balk. Milou en Loïs sprongen keurige overslagen over de pegasus, en Vivian, die in het begin van haar vloeroefening even de weg kwijt was, herstelde zich uitstekend en scoorde een hoog cijfer op Vloer. De totale teamscore was goed voor de eerste plek en gouden medailles. Heel knap gedaan!

Middenbouw

In de middag mocht het middenbouw team uit poule 4, bestaande uit Luna van der Laan, Lola Out, Fiene de Gelder, Jaylinn Bos, Evy Kroon en Nicoline van Harten in actie komen in de A-finale. Milou Rademaker was mee om haar team aan te moedigen. De turnsters begonnen op Vloer, waar Fiene met haar oefening de hoogste score van de wedstrijd noteerde. Ook Luna liet een mooie vloeroefening met overslag zien aan de jury. Bij Nicoliene lukte voor het eerst een bruggetje in haar oefening. Op Sprong heeft Evy twee goede overslagen met mooie landing geturnd. Lola en Jaylinn turnden allebei een keurig strakke brugoefening. Het teamtotaal leverde de turnsters een derde plaats op.

De teamwedstrijden van Rayon Gouda zitten erop voor dit seizen. Op zaterdag 13 april komen de turnsters van Hou Vast in actie tijdens de jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden en op zaterdag 8 juni staat er nog een toestelwedstrijd op de wedstrijdkalender.

Misschien ook interessant?

Advertenties