Trainingen voor junior triathlon

Net zoals de afgelopen jaren worden er trainingen gegeven voor de kinderen die mee willen doen aan de Junior Triathlon.

De Junior Triathlon van Hazerswoude-Dorp is een laagdrempelige triathlon waar iedereen aan mee kan doen ongeacht hun niveau. Naast sommige deelnemers die al een beetje triathlon ervaring hebben, zijn de meesten onervaren. Om deze laatste groep kennis te laten maken met deze combi sport en ook zelfvertrouwen te geven voor de start van de wedstrijd, worden vanaf de eerste editie gratis trainingen gegeven om de onervaren deelnemers op weg te helpen.

Ruud Elstgeest en Victor Helmus van de organisatie, en ook betrokken bij de Hazerswoudse-Boys, gaan dit jaar weer de trainingen onder hun hoede nemen:  “Deze trainingen horen inmiddels echt bij het evenement. De kinderen zijn altijd heel enthousiast en de trainingen hebben altijd een speels karakter bij bijvoorbeeld het oefenen van de overgang van de ene naar de andere sport. Deze wissels zijn vaak het favoriete onderdeel van de kinderen. Het veld van het zwembad is ook een prachtige locatie om te trainen”.

Het evenement trekt ook de aandacht van triathlon-verenigingen uit de regio, waardoor Team Triathlon Bodegraven aangeboden heeft om een clinic te geven. “De clinic gegeven door Jan Boot van TTB is een leuke afwisseling met wat wij doen. Ze hebben specifieke oefeningen voor de triathlon-sporten en passen ze aan op een ludieke manier voor de kinderen” aldus Ruud Elstgeest.

Zwembad de Hazelaar stelt haar grasveld en een gedeelte van het bad beschikbaar, als er niet te veel bezoekers zijn.

De trainingen zijn gratis en vinden plaats op zaterdag 8, 15, 22 en 29 juni, om 14.00 bij Zwembad de Hazelaar en duren ongeveer anderhalf uur.

De Junior Triathlon vindt plaats op zondag 7 juli. Voor aanmelding en meer informatie kunt u terecht op de website van het evenement

Voor de meest actuele informatie over de trainingen, volg de Instagram en Facebook pagina’s.

Misschien ook interessant?

Advertenties