Tentoonstelling over Koudekerkse kunstenaar Pieter Francken

In het najaar wil het Historisch Genootschap Koudekerk een tentoonstelling organiseren over het werk van kunstenaar Pieter (ook wel bekend als Piet) Francken. Deze had zijn atelier in de voormalige fietsenzaak van zijn vader aan de Dorpsstraat en was vooral bekend door zijn opvallende tegelplateaus.

Een aantal Koudekerkers is in het bezit van het werk van Francken en dat zou een expositie van zijn werk juist zo bijzonder maken. Wij roepen daarom bezitters van zijn werk op om dit tijdelijk ter beschikking te stellen aan het Historisch Genootschap. Daarmee maken zij deze tentoonstelling op een nog te bepalen plek in Koudekerk mogelijk.

Bent u in het bezit van het werk van Pieter Francken en wilt u dit tijdelijk uitlenen (met de garantie dat er goed voor gezorgd wordt!), dan kunt u dit doorgeven via info@historischgenootschapkoudekerk.nl of bellen met Matthijs Mey, 06-20696604.

Wie meer wil weten over het Historisch Genootschap Koudekerk, kan daarvoor terecht op de site. Met vragen over de historie kunt u terecht via info@historischgenootschapkoudekerk.nl.

Misschien ook interessant?

Advertenties