Tennisvereniging Artesia verduurzaamt verder

Tennisvereniging Artesia in Koudekerk aan den Rijn is sinds 2 juni ’23 weer ’n stap duurzamer geworden. Enkele jaren geleden heeft men het dak van hun clubhuis voorzien van zonnepanelen, de gasverwarming is vorig jaar vervangen door een verwarming door een airco-installatie, er is energie zuinige koelapparatuur aangeschaft en nu is tevens de oude benzinetractor verdwenen. Deze is vervangen door een elektrisch aangedreven exemplaar. En het mooie van die alles is: al de elektrische energie, welke voor deze systemen nodig zijn, wordt opgewekt door hun eigen zonnepanelen!!

Deze elektrische tractor wordt gebruikt voor het wekelijks borstelonderhoud van de zes tennisbanen van hun vereniging. Nel van der Sar is als voorzitter van de onderhoudscommissie heel trots dat deze stap is gezet. Na diverse tests met verschillende apparaten kwam de Stiga 598 e als beste én meest energiezuinige machine naar voren. Nadat de leverancier De Bruin B.V. uit Bodegraven de tractor officieel had overhandigd aan de voorzitter van tennisvereniging Artesia, Bart Reijneveld, moesten de aanwezige baandienstvrijwilligers ‘deze nieuwkomer’ uiteraard allemaal even uitproberen.

Conclusie: het is een superkarretje en enorm goed voor het milieu! Geen herrie of walmende benzinedampen meer!

Ben je nieuwsgierig, kom eens langs bij onze tennisvereniging en kom je zelf overtuigen van deze sportvereniging, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat! Wellicht is tennissport ook iets voor jou om te leren. Uitgebreide informatie van Artesia vind je op hun website: www.tvartesia.nl

Misschien ook interessant?

Advertenties