Tehado gaat padelbanen aanleggen

Naast een tennisvereniging is Tehado in Hazerswoude-Dorp binnenkort ook een padelvereniging. Al enige jaren is de vereniging bezig met het verkrijgen van de benodigde vergunning voor het aanleggen van 3 padelbanen.

Het proces werd bemoeilijkt door de geplande aanleg van een woonwijk op een naastgelegen voetbalveld, maar nu de nodige toezeggingen over aanpassingen in de bouw binnen zijn, is de vergunning eindelijk een feit. Een heuglijk moment voor de vereniging, die hoopt om hiermee veel nieuwe leden binnen te halen en de huidige leden ook kennis te kunnen laten maken met een van de snelst groeiende sport van Nederland.

Voor de aanleg zullen baan 8, de oefenmuur en een terras verdwijnen waardoor er precies genoeg ruimte komt voor de aanleg van 3 padelbanen. Een flinke ingreep, want hiervoor moeten lichtmasten en hekwerken verplaatst worden. En de betrokken tennisbaan is een van de banen die is voorzien van vloerverwarming, voor het spelen op gravel in de winter, en dat moet ook aangepast worden. Daarnaast moet er een fundering gestort worden vanwege de zachte ondergrond. Maar zodra de financiering rond is en de padelbaanbouwer kan beginnen kan het snel gaan. Dan zou er 3 maanden later al gespeeld moeten kunnen worden. Een mooi vooruitzicht natuurlijk.

Binnenkort gaat er gekeken worden naar de tarieven om lid te worden van Tehado. Er zal geen onderscheid gemaakt worden tussen een tennislidmaatschap en een padellidmaatschap. Als je lid bent van Tehado mag je van beide disciplines gebruikmaken. Het is dus een totaallidmaatschap. Ook zullen de banen niet voor verhuur beschikbaar zijn. Wil je dus gaan padellen bij Tehado, dan moet je lid worden.

Misschien ook interessant?

Advertenties