DE-punten inleveren: ’t Was het tellen waard!

Er was eens… Nee, het is geen sprookje, maar het begint er wel op te lijken. Het is een traditie dat de Lionsclub Rijnwoude in de decembermaand ‘de koffie-actie’ voert. In de supers van Hazerswoude, Benthuizen en Koudekerk aan den Rijn (resp. Albert Heijn, Plus, Jumbo en Hoogvliet) kunnen de intussen bekende DE-punten ingeleverd worden. Deze punten staan garant voor gratis pakken koffie en de Lions schenken deze punten aan de Voedselbank Alphen aan den Rijn.

Een hele klus, maar….

Aanvankelijk hoopten de Lions dat de actie áán zou slaan en dat ‘men’ een speciaal laatje zou maken voor de koffiepunten. Het vertrouwen van de Lions in dezen is niet beschaamd geworden. Nadat de puntendozen overal opgehaald waren, begon het tellen… een niet geringe klus. Het resultaat mag er echter zijn!

De teller stond na afloop op 763.000 punten en dat impliceert 1192 pakken koffie. Het is duidelijk dat de Voedselbank er heel gelukkig mee is. Koffie is nu eenmaal een onmisbaar onderdeel van het voedselpakket.

Wat een solidariteit!

De Lions voegen er ogenblikkelijk aan toe dat de hulp van de Rijnwoudenaren ‘even’ aandacht moet krijgen. Het aantal punten dat is opgehaald maakt zonneklaar dat er het gehele jaar gespaard is en het is overduidelijk dat er een niet geringe mate van solidariteit is met mensen die door wat voor omstandigheden dan ook aangewezen zijn op de Voedselbank.

De Lions hopen nog lang met deze actie door te gaan, en een bedankje richting de inwoners van Rijnwoude is zeker op zijn plaats.

Alle spaarders van de DE-punten worden Hartelijk Bedankt! Blijken van medeleven moeten we koesteren.

Misschien ook interessant?

Advertenties