Strijdend Hazerswoudse Boys uitgeschakeld na verlenging

In een spannende en aantrekkelijke wedstrijd heeft Hazerswoudse Boys zich na verlenging gewonnen moeten geven tegen Quick dat met de 3-5 zege in de race blijft voor een plek in de 4e klasse.

Het technisch vaardige Quick pakt in de 1e helft een verdiende 2-0 voorsprong maar een snelle tegentreffer van Hazerswoudse Boys zorgt ervoor dat de wedstrijd halverwege nog niet is gespeeld. In de 2e helft breidt Quick de voorsprong uit na een snelle counter maar laat daarna Hazerswoudse Boys terug in de wedstrijd komen dat er via 2 goals een verlenging uit weet te slepen. Via 2 doelpunten in de 2e verlenging weet Quick het duel alsnog te beslissen waardoor Hazerswoudse Boys is uitgespeeld in de nacompetitie en volgend seizoen opnieuw aantreedt in de 5e klasse.

Op een goed gevuld sportpark betreden de spelers van Hazerswoudse Boys en Quick onder begeleiding van sfeervol vuurwerk het veld voor hun wedstrijd met als inzet een plek in de 4e klasse. Om even na half drie zet scheidsrechter Vijverberg de wedstrijd in gang waarna de Haagse bezoekers direct het initiatief pakken. De eerste grote kans voor Quick volgt al snel na een corner waarbij keeper Patrick van der Reest de inzet van dichtbij met een reflex kan pareren maar als een minuut later Quick-buitenspeler Kees Noorman op de hoek van het strafschopgebied de bal controleert, de aanstormende Stan van Meurs simpel uitkapt en de bal daarna in de verre kruising krult is Patrick kansloos.

Gesterkt door de snelle voorsprong combineert Quick geduldig tot ze een gaatje in de defensie van de Boys vinden. Via Tobias van Ernst en Karel Trappenburg krijgt Quick goede kansen op de 2-0 maar hun schoten verdwijnen naast het Hazerswoudse doel.

Hazerswoudse Boys komt in de loop van de 1e helft wat beter in het spel en wordt ook af en toe gevaarlijk. Lou Patzig speelt zich net buiten het strafschopgebied van Quick vrij maar ziet zijn schot net over het doel verdwijnen. Silvester Blonk krijgt na ruim een half uur spelen de grootste kans als hij na een een-twee met Sam Timmermans en goed afstoppend werk van Milan van Vliet alleen richting keeper Dylan Oosterveer oprukt maar zijn schot belandt recht in de handen van de Haagse sluitpost. Vijf minuten voor rust straft Quick slordig balverlies van de Boys rond de middenlijn genadeloos af in de counter via een treffer van Alberto Segantini. De supporters vrezen dat de wedstrijd dan al is gespeeld maar als een minuut later aanvoerder Justin Meijer scoort met een prima kopbal uit een vrije trap van Brent Griffioen gloort er weer hoop.

Ook in de 2e helft bepaalt Quick het spel maar is het Hazerswoudse Boys dat na 6 minuten spelen een grote kans krijgt als Sam Timmermans na doorkoppen van Milan Vliet alleen voor keeper Oosterveer opduikt maar zijn “stiftje” verdwijnt naast het doel. Tien minuten later leidt balverlies van Sam Timmermans op de helft van de tegenstander tot een razendsnelle counter van Quick die door Tobias van Ernst doeltreffend wordt afgerond. Een paar minuten later schreeuwt Hazerswoudse Boys om een strafschop als Sam Timmermans naar de grond gaat in het strafschopgebied van Quick maar de niet pietluttig fluitende scheidsrechter Vijverberg wuift het voorval weg.

Met nog een kwartier op de klok lijkt er voor Quick geen vuiltje aan de lucht tot miscommunicatie tussen verdediging en keeper ertoe leidt dat de als extra spits doorgeschoven laatste man Beau Gordijn de bal kan oppikken en eenvoudig in het lege doel schuift en hiermee de spanning weer volledig terugbrengt. Trainer Robert Swart brengt alle resterende wisselspelers in en laat zijn team vol op de aanval spelen. Het opportunistische spel levert met nog 5 minuten te spelen de gelijkmaker op via Ryan Graafland die de bal met een schitterende volley in de verre hoek schiet achter de kansloze keeper Oosterveer. Het aangeslagen Quick wankelt daarna maar Hazerswoudse Boys weet in de resterende officiële speeltijd niet door te drukken zodat er een verlenging volgt.

Verlenging

In de 1e verlenging herpakt Quick zich en is het via Alberto Segantini en invaller Taco Steens 2x gevaarlijk maar beide stuiten op keeper Patrick van der Reest. Ook Hazerswoudse Boys is 2x gevaarlijk in de 1e verlenging, via een snelle counter en na een verre uittrap van Patrick van der Reest, maar zowel Milan van Vliet en Ivo Vogelaar komen net tekort om af te ronden.

In de 2e verlenging komt Quick al snel opnieuw op voorsprong na een snelle counter via invaller Niels Dijkhuizen die de bal prima voorgeeft op een andere invaller, Daan Vierling, die vanaf 10 meter de bal hoog in het doel schiet. Hazerswoudse Boys moet opnieuw in de achtervolging en krijgt al snel een kans via Beau Gordijn maar hij ziet zijn inzet net over het doel verdwijnen. Quick trekt gesterkt door de nieuwe voorsprong de regie van de wedstrijd weer naar zich toe en vergroot de voorsprong via een treffer van invaller Taco Steens naar een veilige marge van 2 doelpunten.

Hazerswoudse Boys probeert tot het einde opnieuw de aansluiting te vinden maar moet zich moegestreden uiteindelijk neerleggen bij de 3-5 nederlaag maar kan met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Misschien ook interessant?

Advertenties