Step Elfstedentocht voor het goede doel

Het plan ontstond tijdens de Koningsdagborrel op het terras van Bernardus in april dit jaar: meedoen aan de Stepelfstedentocht 2024! Daarbij hebben wij (Sandra, Femke, Maaike, Leonie en Els) maar één doel: geld ophalen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

230 km steppen

Het staat allemaal te gebeuren in het Pinksterweekend van 2024. Wie denkt dat het een recreatief tochtje wordt heeft het mis. Geen wijn, geen bitterballen, maar uren achter elkaar afzien op de step.
De tocht door dé Friese Elfsteden is 230 km lang en start op Pinksterzondag om 00.00 uur ‘s nachts. Uiterlijk 21.00 uur diezelfde dag moeten we binnen zijn. Op een step met 12,5 inch wielen (groter is niet toegestaan) zullen de kilometers afgelegd worden. Sinds afgelopen mei trainen we met regelmaat op de speciale step die in Friesland gemaakt is. Vanaf januari 2024 staat er een serieus trainingsprogramma op de planning om toe te werken naar de 230 km.

Waarom Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Wij zijn allemaal blij dat wij en onze kinderen kunnen en mogen sporten, en dat gunnen wij ieder kind! In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen.

Informatie

Wilt u het Jeugdfonds Sport & Cultuur steunen? Doneer dan via onze actiepagina Elfstedenstep Step by Step. Via onderstaande QR code kunt u een bedrag naar keuze overmaken.

Misschien ook interessant?

Advertenties