Stepelfstedentocht in Friesland: “Hazerswoude-Rijndijk deed mee”

Iets meer dan een jaar geleden kwam bij een groep sportieve dames op het terras van Bernardus het idee om mee doen aan de Friese Stepelfstedentocht. Ideeën zijn leuk maar dan moet je het nog wel echt gaan doen! En dat is gelukt, want op 1e pinksterdag was het zover, met 230 kilometer steppen hebben ze bijna vierduizend euro opgehaald voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

230 kilometer in 14 uur

Na een jaar van trainen inclusief een trainingsweekend in Sneek in maart was op zondag 19 mei om 00:00 uur de start in Bolsward. Tijdens de trainingen was het steppen en veel kletsen. “Tijdens de Elfstedentocht lag het tempo zo hoog dat kletsen er niet in zat,” vertellen Sandra, Femke en Barbara. “Alleen maar meters maken, want in 14 uur 230 km afgelegd!  Wat een sfeer in alle dorpjes en steden die we passeerden! Eén groot feest was het en we hadden ook nog perfecte weersomstandigheden.” Het is de groep zo goed bevallen dat ze al weer op zoek naar een nieuwe uitdaging, “maar we genieten ook zeker nog na van deze!”

V.l.n.r.: Femke, Els, Roos (midden), Barbara, Sandra, Maaike

Steun van vrienden en Friezen

“Deze prestatie neerzetten lukte natuurlijk niet zonder de perfecte begeleiding van Maaike en Els op de fiets, Leonie als allrounder, onze mannen en kinderen die ons aanmoedigden en verzorgden en alle aanmoedigingen van de fantastische Friezen langs de route. Natuurlijk gaat onze dank ook uit naar alle mensen die hebben gedoneerd aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur. We hebben € 3.851 opgehaald voor het goede doel.”

Waarom Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Wij zijn allemaal blij dat wij en onze kinderen kunnen en mogen sporten, en dat gunnen wij ieder kind! In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen.

Misschien ook interessant?

Advertenties