Stek Hazerswoude-Dorp 50 jaar

Op 1 juli 2023 viert Jongerencentrum Stek in Hazerswoude Dorp haar 50-jarig jubileum. In samenwerking met Dorpshuis de Juffrouw wordt er een groots feest georganiseerd om deze mijlpaal te vieren.

Het is 1968 wanneer de roep om en eigen plek voor jongeren steeds groter wordt. Een gesprek met gemeente en een handtekeningen actie in 1971 leveren niets op. In 1972 wordt de voormalige bakkerij Van Velzen gekraakt om te laten zien dat de plannen gemeend zijn.

Op 26 juni 1973 is de “Vereniging Jeugdsociëteit Hazerswoude ‘Ons Stekkie’ ” een feit. Ons Stekkie werd in 1973 opgericht als ontmoetingsplaats voor jongeren uit Hazerswoude Dorp en omgeving. Sindsdien heeft het centrum een belangrijke rol gespeeld in het sociale leven van vele jongeren en generaties. Het biedt hen een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten, activiteiten kunnen ondernemen en zich kunnen ontwikkelen.

Het jubileumfeest belooft een geweldige dag te worden. Er zijn verschillende activiteiten gepland voor jong en oud. Het dagprogramma voor kinderen (met ouders) bestaat uit verschillende activiteiten, zoals schminken, disco, springkussen, stokpaarden race en dit alles omhuld in het thema van Ridders en Prinsessen. Het avondprogramma kenmerkt zich door optredens van de The Rockin’ Stones, Nouked en Morning View. Iedereen is welkom en voor de (oud-) medewerkers- en (“oud-) bezoekers is er een plek om nog eens door de nostalgie heen te lopen.

Het Stek organiseert samen met Dorpshuis de Juffrouw en zal de feestlocatie zijn, waar de activiteiten en optredens zich huisvesten.

Het 50-jarig jubileum van Jongerencentrum Stek is een moment om terug te kijken op de vele hoogtepunten van de afgelopen jaren, maar ook om vooruit te kijken naar de toekomst. Het centrum heeft vele generaties jongeren geholpen in hun ontwikkeling en heeft bijgedragen aan de sociale cohesie van Hazerswoude Dorp. Het jubileumfeest is dan ook een viering van dit succes en een kans om dankbaarheid en waardering uit te spreken.

Het belooft een onvergetelijke dag te worden waarbij jong en oud samen kunnen komen om dit jubileum te vieren. Het is een moment om terug te kijken op de vele herinneringen die zijn gemaakt in Jongerencentrum Stek, maar ook om te dromen over de toekomst van deze belangrijke plek in de gemeenschap.

Meer info via www.jcstek.nl

Misschien ook interessant?

Advertenties