Sportieve voorjaarsvakantie bij de bso-locaties van Junis

Verschillende sporttoernooien en workshops organiseren. Dat hebben de pedagogisch medewerkers van Junis gedaan tijdens de voorjaarsvakantie. De kinderen van verschillende bso-locaties kwamen goed in beweging tijdens het basketbal- en waterpolotoernooi. Een mooie manier om kinderen enthousiast te maken voor bewegen en sport.

De vakantie werd afgetrapt met het waterpolotoernooi. Na het succes van vorig jaar werd het toernooi weer georganiseerd in zwembad Aquarijn. Verschillende bso-locaties uit de buurt deden met veel plezier mee. Het toernooi is georganiseerd in samenwerking met bso-locatie Waterlopers, AZC en De Thermen 2.

Ruim 285 kinderen deden mee aan het basketbaltoernooi
Dit basketbaltoernooi was het grootste toernooi van Junis ooit. Zowel bso-locaties uit Alphen als Zoetermeer deden mee. De hele dag speelden de locaties wedstrijden tegen elkaar en aan het einde van de dag was er een prijsuitreiking. De medewerkers van locatie De Lapjeskat organiseren dit toernooi elk jaar met veel enthousiasme in samenwerking met basketbalvereniging Alphia Tigers.

Jeffrey en Dominique werken als pedagogisch medewerkers in de werkgroep bewegen en sport. Zij zetten zich in om kinderen te stimuleren en plezier te laten beleven aan sport en bewegen.

Jeffrey: ‘Sporttoernooien organiseer ik met verschillende redenen. Natuurlijk om kinderen blij te maken en ze een top dag te geven in de vakanties. De kinderen komen in aanraking met verschillende sporten. Dat maakt hun keuzes ook veel makkelijker om een sport te kiezen. Maar we doen het ook om kinderen te helpen aansluiting te zoeken met andere kinderen. Het is voor iedereen. Ik zie het ook als een vakantie-evenement en een soort open dag. Je ziet al je collega’s weer en heel veel kinderen die plezier hebben.’

Meerdere sportieve workshops in Bodegraven en Zoetermeer
Naast de toernooien waren op de bso-locaties in Bodegraven en Zoetermeer veel sportieve workshops, waaronder korfbal en basketbal. Een mooie manier om nieuwe sporten te introduceren bij kinderen en ze hiervoor enthousiast te maken.

Het is belangrijk om kinderen in beweging te krijgen
Junis doet er alles aan om kinderen in beweging te krijgen en te houden. Dit soort evenementen brengen een hoop actie en energie bij kinderen op. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de kinderen plezier beleven aan bewegen en sport.

Misschien ook interessant?

Advertenties