Spoorwegovergangen tijdelijk dicht en minder treinen van 23 tot en met 30 mei

Van donderdagavond 23 mei 23.00 uur tot en met donderdag 30 mei 5.00 uur werkt ProRail aan het spoor tussen Alphen aan den Rijn en Leiden. Een aantal spoorwegovergangen zijn afgesloten voor het verkeer. Ook heeft dit gevolgen voor het treinverkeer van en naar Alphen aan den Rijn. ProRail zet vervangend vervoer in.

Vanwege het onderhoud zijn enkele spoorwegovergangen tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Ook nood- en hulpdiensten kunnen daar niet overheen. Het gaat om de overgangen (zie oranje driehoekje op de kaart): 

  • Gemeneweg in Hazerswoude-Rijndijk/N209 (23 mei 23.00 tot 27 mei 23.59 uur) 
  • Stationsweg in Hazerswoude-Rijndijk (23 mei 23.59 tot 27 mei 18.00 uur) 
  • Laan der Continenten in Alphen aan den Rijn (23 mei
    23.00 tot 27 mei 23.59 uur) 

Met gele borden wordt u omgeleid (zie afbeelding onderaan dit bericht). 

Op de Laan der Continenten worden de spoorbomen verplaatst. Dit maakt het mogelijk om tweerichtingsverkeer te maken op de fietspaden aan beide kanten van de weg. Het verbeteren van de bereikbaarheid voor fietsers is onderdeel van het Programma Fietshart 2030.

Geen treinen 

ProRail werkt aan het spoor op de trajecten Leiden-Alphen aan den Rijn, Alphen aan den Rijn-Gouda en Alphen aan den Rijn – Bodegraven. Het gaat om het vervangen van wissels, spoorstaven, dwarsliggers en ballast. Dit betekent dat op onderstaande trajecten geen treinen: 

  • Tussen Alphen aan den Rijn en Leiden: geen treinen van vrijdag 24 tot en met woensdag 29 mei 2024. 
  • Tussen Alphen aan den Rijn en Gouda: geen treinen van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei 2024. 
  • Tussen Bodegraven en Alphen aan den Rijn: op zondag 26 mei rijden er tot begin van de avond geen treinen. 

NS zet bussen in. Wilt u reizen met het openbaar vervoer? Kijk dan voor vertrek naar de reisplanner van NS of 9292. 

Spoorwerkzaamheden in uw buurt 

Op spoorwerkinmijnbuurt.prorail.nl kunt u zien wanneer ProRail in uw buurt werkt. Hier vindt u meer details over deze en andere werkzaamheden. Ook kunt u een automatische e-mail ontvangen wanneer ProRail bij u aan het werk gaat. Ga naar mijnprorail.prorail.nl om u voor deze e-mailservice aan te melden. Of maak gebruik van deze QR-code. 

Meer informatie  

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neemt u dan gerust contact met ProRail op. U kunt ProRail bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 17.30 uur en bij noodgevallen of grote overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden. 

Misschien ook interessant?

Advertenties