Scouting Rheijnewoud zet zich in voor buitenspelende kinderen

Komende week wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk in de buurt. In Hazerswoude-Rijndijk zet Scouting Rheijnewoud zich in voor deze collecte. Samen met nog 700 andere Scoutinggroepen en verenigingen in Nederland collecteren zij deze week voor Jantje Beton.

Vrij en uitdagend buitenspelen

De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar Scouting Rheijnewoud, die het geld inzet om jeugd en jongeren blijvend uitdaagt om lekker buiten te spelen.

Op zaterdag 9 maart gaan alle speltakken langs de deuren in Hazerswoude-Rijndijk om te collecteren voor Jantje Beton. Dit is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij ook gezellig gezamenlijk wordt geluncht en alle deelnemende Scouts een lintje krijgen voor aan hun Soutsblouse.

Mocht u zaterdag 9 maart niet thuis zijn als de Scouts komen collecteren, dan kunt u ook via deze link uw steentje bijdragen door op deze link te klikken of via onderstaande QR code.

Steentje bijdragen

Gewoon lekker buiten spelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Samen met de 700 andere Scoutinggroepen in Nederland is Scouting Rheijnewoud verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Betoncollecte. Scouting staat voor ontwikkeling en uitdagend buitenspelen stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting graag een steentje bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.

Scouting Nederland

Scouting Rheijnewoud is in 2010 opgericht en biedt al ruim 13,5 jaar een leuke vrijetijdsbesteding aan kinderen. We bieden 60 kinderen en jongeren vanaf 5 jaar wekelijks het Scoutingspel en doen dat vanuit ons clubhuis aan de J.P. Heijestraat 21-A in Hazerswoude-Rijndijk.

Onze Scoutinggroep is onderdeel van Scouting Nederland, een jeugd- en jongerenorganisatie met 118.000 leden. Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee kinderen en jongeren worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op www.scouting-rheijnewoud.nl en www.scouting.nl

Misschien ook interessant?

Advertenties