Schoolklassen op bezoek in het Historisch Museum

Een aantal groepen van de Johannes Postschool bracht vrijdag 17 mei een bezoek aan het Historisch Museum in Hazerswoude-Dorp. De komende week zullen andere groepen nog volgen. Aanleiding voor het bezoek was de tentoonstelling over de brandweer.

De expositie over de Hazerswoudse brandweer vroeger en nu, loopt al een tijdje. Voor de kinderen was het toch een bijzondere belevenis en voor een aantal ook de eerste maal dat zij het museum bezochten.

Bij binnenkomst werden de kinderen welkom geheten door een medewerker van de Brandweer. Op deze vrijdag was dat Bram Blijleven. Bram hield een korte inleiding en vertelde iets over de bel die vroeger geluid werd als er ergens brand was. Ook wees hij de kinderen op de zogenoemde commandeursstok waarmee de commandant in het verleden aanwijzingen gaf.

Aansluitend kregen de kinderen een lijst met meerkeuze vragen, waarvan zij de antwoorden in de tentoonstelling konden vinden. Een aantal vragen over het museum zelf en over de oorlogstijd, maar het grootste deel van de vragen ging over de ‘Brandweer vroeger en nu’.
Door samen te zoeken en een beetje hulp van de medewerkers van het museum, kwamen de meeste kinderen wel tot de goede antwoorden.

Een leuke en leerzame manier om wat meer te weten te komen over de brandweer, maar ook om de weg naar het museum te vinden.

Misschien ook interessant?

Advertenties