Samen ‘pulmonale hypertensie’ de wereld uit trappen

De sportieve in Hazerswoude-Rijndijk opgegroeide Judith Koning heeft de ongeneeslijke ziekte pulmonale hypertensie. Vrijdag is zij samen met haar zoontje op de bakfiets gestapt om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar betere medicijnen voor deze ziekte.

“Onze dochter Judith Koning is vrijdag vertrokken vanuit ons huis in Hazerswoude-Rijndijk samen met haar 4-jarig zoontje Bob in de bakfiets om zo via een fietstocht door heel Nederland aandacht te vragen voor deze ziekte. Ze doet het voor alle patiënten met deze ziekte, zodat zij met medicijnen een langer en kwalitatief beter leven kunnen hebben. Ik ben heel trots op Judith. Ze zal blijven doorfietsen zolang zij dat met haar fysieke conditie aankan,” vertelt Rianne Koning.

Vier jaar geleden kreeg haar dochter de diagnose Pulmonale Hypertensie, een ongeneeslijke en progressieve ziekte. Het is een ernstige aandoening aan de longslagaders met als gevolg hartfalen. De levensverwachting is slechts 3 tot 5 jaar. Er zijn verschillende medicijnen die de klachten kunnen verlichten, maar ze kunnen de ziekte niet genezen.

Doneren kan hier

Volg Judith en Bob via Instagram

Rianne: “Omdat Judith is opgegroeid in Hazerswoude-Rijndijk en met sommigen van jullie op school heeft gezeten of heeft getennist bij tennisclub HTC, vraag ik jullie aandacht voor de actie die Judith is gestart om geld in te zamelen voor de Stichting Pulmonale Hypertensie voor onderzoek naar medicijnen. Mijn kleinzoon heeft Judith nog langer nodig! Op het gebied van ontwikkeling van medicijnen is een doorbraak nabij. Die ontwikkeling wil zij graag een boost geven met geld dat zij met haar fietstocht inzamelt.” Donaties zijn dus van harte welkom!

Misschien ook interessant?

Advertenties