Rijnwoude Live Tour ‘als de klok vooruit gaat’

Traditiegetrouw is het feest als de zomertijd de wintertijd wegjaagt. Dit jaar voor de 24-ste keer. In 1998 was de eerste editie van de Rijnwoude Live Tour, en nu is het wederom een muzikale traktatie van verschillende bands met verschillende muziekgenres.

Waar we in 1998 begonnen met het laten rondtoeren van 6 bussen, die in de loop van de jaren leger en leger werden, verplaatsen we ons nu te voet of met de fiets of met een “BOB”. Dus pak je fiets pomp de banden extra op, spreek met een “BOB” af om weer deel te nemen aan dit Rijnwoudse feest.

De deelnemende locaties voor dit jaar zijn Café the Piperbag met Hugo Beijeman, Eetcafé de Hoek met Bas Baelde, Jongerencentrum Stek met Tonebusters, Café de Egelantier met The Wildcat Tamers, Café de Dikke Mug met Harrie van Amstel en Dorpshuis de Juffrouw met The Incredible Machine.

Café the Piperbag – Hugo Beijeman

Hugo Beijeman is geboren op 19 mei 1974. Op 20-jarige leeftijd is hij begonnen met zingen. In 15 jaar tijd heeft hij veel optredens verzorgt in cafés, op bruiloften, partijen en evenementen. Hij doet dit samen met zijn geluidsman John Beijeman, die zijn zingen ondersteund met een drive in discotheek. John draait de avond dus aan elkaar. Zo maken zij er samen een feest van!

Eetcafé de Hoek – Bas Baelde

Bas Baelde is een entertainer in hart en nieren. Vanaf jongs af aan is hij niet achter de piano weg te slaan. Later leerde hij zichzelf gitaar spelen en is hij op zangles gegaan. Zijn inspiratie bronnen zijn personen zoals Frank Sinatra, Andre Hazes en vele anderen. Mensen een onvergetelijke avond bezorgen is waar hij energie van krijgt. Door jarenlange ervaring weten ze precies de juiste sfeer op het juiste moment neer te zetten.

Jongerencentrum Stek – Tonebusters

The Band voor stevige rock and …well see our list of covered songs. Zij zijn gek op de zwaardere heavy muzieksoorten in de lijn van Black Sabbath, AC/DC, Foo Fighters, Sex Pistols, Nivana, Rage Against the Machine of Green Day. Hun streven, de jonkies en oudjes een onvergetelijk optreden, and a moment of glory, te bezorgen. Vanaf het podium en in de the Pit of vervagend in the Crowd. Dat is waar zij voor gaan,

Café de Egelantier – The Wildcat Tamers

The Wildcat Tamers uit Leiden spelen ‘aanstekelijke rock & roll’, zoals zanger Barry het noemt. ‘Jukebox classics’ die we allemaal kennen, van klinkende namen als Eddie Cochran, Buddy Holly, Elvis Presley en The Stray Cats. Toch zit voor velen de meeste opwinding juist in het minder bekende werk, van (evengoed) grootheden als Sandy Ford, Crazy Cavan en Carl Perkins. Of wat te denken van de Engelse legende Matchbox, bij nader inzien toch best bekend van de hartekreet en meezinger Rockabilly Rebel?

En niet te vergeten: Dale Hawkins. Niet voor niets is de band vernoemd naar zijn versie van Wildcat Tamer, die model staat voor de ‘real raw & red hot rockabilly’ van het viertal. Voeg daaraan toe een beetje surf, een beetje rhythm & blues, de allerbeste instrumentals van Link Wray en flink wat Engelse ‘Teddy boy rock & roll’ uit de seventies, en de nieuwe ‘roaring twenties’ zijn eindelijk begonnen!

Café de Dikke Mug – Harrie van Amstel

Muziek werd HARRIE VAN AMSTEL met de paplepel ingegeven. Met zijn vader zong hij vroeger al veel. Ook is hij (net als velen met hem) opgevoed met de liefde voor het Nederlandse lied. Van Andre Hazes tot feest nummers, bij Harrie ging het erin als zoete koek. Het meezingen in de auto en thuis deed hij altijd al. Maar toen hij eenmaal begon te experimenteren met een karaoke apparaatje, werd zijn liefde voor muziek pas echt goed aangewakkerd. Harrie was inmiddels ook achter het fenomeen “orkestband” gekomen. Vanaf toen was hij niet meer te stoppen. Elke avond stond hij uren achter de microfoon; hier een paar liedjes; daar op een feestje een paar fuifnummers; en ook op bruiloften wist hij met zijn stem en entertainment skills, de voetjes van de vloer te krijgen.

Dorpshuis de Juffrouw – The Incredible Machine

Als een ronkende, bokkige machine gooit The Incredible Machine de benzinetank van het publiek vol passie en energie. Het ene na het andere krachtige nummer komt er met meerdere paardenkrachten tegelijk uit. Of het nou nummers uit de jaren ’80 zijn, of liedjes die net vers in de hitlijsten staan: The Incredible Machine heeft vele ijzers in het vuur.

Gierende gitaren combineren al sinds jaar en dag goed met een passievolle, rauwe stem. Tim E en Carlijne zorgen daar beiden voor, en Arjen gooit daar nog een enorme dosis synthesizers over heen. Die combinatie zorgt voor een heerlijk rauwe muzikale mix. Voeg daar dan nog de ruige basgitaar van Tim H aan toe, en de strakke beats van Boet, en je hebt een goed geoliede machine die overuren draait.

Wie van goede live-bands houdt kan dus met vrienden, bekenden op een muzikale zwerftocht door de dorpskernen. Zoals alle jaren aan de bands zal het niet liggen, zij staan garant voor een feestende en rockende avond.

Misschien ook interessant?

Advertenties