PWA-bad ontvangt 10.000 euro van Zon op Alphen voor verduurzaming

De vrijwilligers van het Prins Willem-Alexander bad in Koudekerk aan den Rijn hebben deze week een cheque van 10.000 euro gekregen om duurzame maatregelen in het zwembad uit te voeren. Het geld is door de deelnemers van de energiecoöperatie Zon op Alphen geschonken aan het bestuur van de Stichting PWA Bad.

De stichting heeft verschillende wensen om op energiekosten te besparen en om zelf energie op te wekken, zoals het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen en het – buiten de openingstijden – afdekken van het verwarmde zwemwater. Met de bijdrage van Zon op Alphen is de realisatie van deze maatregelen weer een stap dichterbij. Ook de gemeente Alphen aan den Rijn subsidieert een deel van de kosten.

Zon op Alphen heeft in Alphen twee zonneparken: op het dak van Rijnvicus en op een dak bij Golfclub Zegersloot. De opbrengsten van deze parken liggen hoger dan verwacht. Vorig jaar besloten de deelnemers aan deze projecten om een deel van de opbrengst aan een goed doel te besteden. Destijds viel de keuze op een bijdrage aan verduurzamingsmaatregelen bij de Alphense Voedselbank. Uit een aantal nieuwe aanvragen selecteerde het bestuur van Zon op Alphen dit keer het Prins Willem-Alexander zwembad. Tijdens de ledenvergadering deze week stemden de deelnemers hiermee in.

Voorzitter Stef Strik van energiecoöperatie Zon op Alphen complimenteerde de vele vrijwilligers van het PWA-bad met het voor jong en oud van Koudekerk aan den Rijn toegankelijk houden van het zwembad. Daarna overhandigde hij de bijdrage op symbolische wijze aan de bestuursleden Werner Stolk (secretaris, bouw en techniek) en Marjolein van der Ven (communicatie).

Misschien ook interessant?

Advertenties