Programmering van het Alphens Korenfestival op zaterdag 25 mei is bekend

Op zaterdag 25 mei wordt in het centrum van Alphen aan den Rijn voor de 10de keer het Alphens Korenfestival georganiseerd.

Wat ooit begon als een kleinschalig evenement is inmiddels uitgegroeid tot een mooie Alphense traditie met 60 deelnemende koren en ruim 2.200 zangers en zangeressen. Klassiek, pop, shanty, operette, musical, gospel, oratorium, soul- en motown klanken en nog veel meer zal te beluisteren zijn in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Het kleinste koor telt 7 leden, het grootste koor 135, kortom: voor ieder wat wils! De koren komen uit de wijde omgeving naar Alphen om op te treden.

Om 10.30 wordt het festival op het Rijnplein geopend door de wethouder van cultuur Anouk Noordermeer. Het Zoetermeersmusicalkoor zorgt er daarna voor dat alle koren de stemmen kunnen opwarmen en aansluitend zijn er 120 optredens in het centrumgebied. De optredens zijn zowel binnen als buiten en zijn gratis toegankelijk. U kunt bij ieder optreden binnenkomen of weggaan wanneer u dat wilt.

Om 17.15 uur verzamelen alle koren zich weer op het Rijnplein voor de slotmanifestatie. Zij vormen met elkaar het grootste koor van Alphen en zetten het plein op z’n kop met een swingende korenmedley.

De organisatie is erg blij dat mede door de donaties van diverse instellingen, de ondernemingen in het centrum (VOC) en van het bedrijfsleven en dankzij de medewerking van de gemeente en van Fonds Alphen en omstreken het festival ook dit jaar weer georganiseerd kan worden.

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2022) ondersteunde het met ruim

€ 170.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Misschien ook interessant?

Advertenties