Programma Koningsdag Benthuizen

De Evenementencommissie Benthuizen organiseert en coördineert de Koningsdag in Benthuizen. Hieronder vindt u het programma.

09:00 uur Optocht vanaf ‘de Tas’

Voor de jeugd met versierde fietsen, steps en dergelijke met muzikale begeleiding van het muziekkorps TTH uit Hazerswoude. Onderweg zal de jury de 3 mooist versierde voertuigen uitkiezen.
Prijsuitreiking om ongeveer 10:10 uur.

10:00 – 13:00 uur Koningsmarkt rondom ‘de Korf’

Pr. Willem Alexanderplein
Na het zingen van het Wilhelmus en het hijsen van de Nederlandse vlag is de Koningsmarkt om ongeveer 10:10 uur officieel geopend.
De inspanningen van de verenigingen en de middenstand staan als vanouds garant voor een gezellige markt met vele kramen, spelletjes en andere activiteiten. Ook zijn er weer terrasjes met drank en etenswaren. Dit jaar staat een stukje van de markt binnen in de Hoeksteen. Het wordt dus weer een echt feest voor jong en oud.
De kinderen van Benthuizen kunnen ook hun speelgoed verkopen! Zij mogen zich vanaf 08:30 uur melden bij de ECB kraam en krijgen daar een plaatsje toegewezen. Het is niet de bedoeling dat de kinderen tafels gebruiken en dat er andere spullen worden verkocht dan kinderspeelgoed en kinderspullen!
12:00 uur Kinderen, t/m 12 jaar, mogen een verrassing komen ophalen bij de ECB Kraam

Historische Kring

De Historische Kring is vertegenwoordigt op de Koningsmarkt met de bekende snoepkraam van de Winkel van Sinkel en een inloopkraam van de oudheidkamer.
De kramen zijn dit jaar gesponsord door de Lions Club Rijnwoude. In de inloopkraam kunt u “Benthuizen van Boven” bekijken op luchtfoto’s van twee bij één meter. De foto’s zijn van de voormaligegemeenteRijnwoude uit de periode 2001 en 2006. Te zien zijn Benthuizen Dorp, de Noordpolder en de Hoogeveen.

De foto’s zijn beschikbaar gesteld door het Historisch Museum Hazerswoude. Er is weer een mooie fotozoekwedstrijd aan gekoppeld waar leuke prijsjes mee zijn te winnen.
Er is een boekentafel aanwezig waar diverse uitgaven te koop zijn.
Zaterdagmiddag zijn onze oudheidkamer met de expositie “Poppenhuizen en Meer” en de Winkel van Sinkel ook geopend van half twee tot half vijf.

Informatie is ook te vinden op www.ecb-benthuizen.nl.

Misschien ook interessant?

Advertenties