Parkeerterrein voor supermarkt gaat op de schop

Het parkeerterrein voor supermarkt Albert Heijn in Hazerswoude-Dorp wordt vernieuwd. ‘De kwaliteit van het parkeerterrein’ laat ‘zeer te wensen over’, vindt de gemeente Alphen aan den Rijn. In de nieuwe situatie komen 64 parkeerplekken. Mogelijk worden het er 67.

door Studio Alphen

Dit is het parkeerterrein waar het om gaat
Foto: John Wiersma Fotografie

Zowel vanaf het kruispunt Gemeneweg (N209)-Dorpstraat als vanaf de Oude Gemeneweg kunnen automobilisten straks het parkeerterrein oprijden. De inrit vanaf het kruispunt is nieuw. Waar bestuurders nu nog voor Bakker Ammerlaan rijden om het terrein te verlaten en de Dorpsstraat op te draaien, kan straks rechtstreeks de provinciale weg opgereden worden.

De bevoorrading van winkels zal in de nieuwe situatie op dezelfde wijze kunnen plaatsvinden als nu. Vrachtwagentrailers mogen straks maximaal 13,6 meter lang zijn. Nu is de limiet vastgesteld op 16,6 meter.

De gemeenteraad heeft het ontwerp inmiddels goedgekeurd. Op woensdag 24 januari wordt een bijeenkomst georganiseerd voor omwonenden en ondernemers. Dan worden de plannen nader toegelicht.

Dit is de beoogde nieuwe situatie.
Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

Misschien ook interessant?

Advertenties