Parajudoka Daniël Knegt behaalt bronzen medaille

In minder dan twee jaar heeft Daniël Knegt uit Hazerswoude-Dorp maar liefst drie judoka’s verslagen. Deze drie judoka’s staan hoger op de paralympische kwalificatieranglijst dan Daniël zelf!

Op weg naar zijn eerste individuele medaille in bijna twee jaar versloeg Knegt liefst drie judoka’s, welke hoger op de paralympische kwalificatieranglijst staan dan hijzelf. Op de IBSA Judo Grand Prix in Heidelberg [Duitsland] was de huidige wereldkampioen Willians de Araujo, uit Brazilië, net “n worpje” te hoog. Echter, Daniël wist wel zijn Chinese concurrent Jilong Qi.n op de juiste wijze op de mat te werpen. Hiermee veroverde hij de bronzen plak én haalde Daniël belangrijke punten om kans te maken op een felbegeerde ticket voor de Paralympische Spelen in Parijs.

Paralympische Spelen

Knegt stond voor de Grand Prix in Heidelberg elfde op de kwalificatieranglijst voor de Paralympische Spelen in dre klasse boven 90 kilogram (handicapklasse J1). Frankrijk mag als paralympisch gastland één judoka afvaardigen en de zes beste judoka’s uit andere landen ontvangen een ticket voor deze Spelen. Eén internationale ‘aanwijsplek’ is er extra te verdienen.

Het behalen van deze bronzen medaille in Heidelberg betekent dat de Rijnwoudse judoka weer een stapje hogerop de nieuwe kwalificatieranglijst komt en daarmee weer dichter naar zijn concurrenten komt. Op 24 juni a.s. wordt de definitieve lijst gepubliceerd. Vóór deze datum staan er voor Daniël nog twee World Grands Prix zijn “TO-DO” lijstje.

Classificatie

Sporters met een beperking kunnen een competitief nadeel ondervinden tijdens zijn/haar sportbeoefening. Er is een systeem bedacht om ervoor te zorgen dat een sportprestatie enkel afhankelijk is van talent, fitheid, kracht, uithoudingsvermogen, tactisch inzicht en mentale focus. De winst of verlies van een sportwedstrijd niet wordt bepaald door de aard of mate van de handicap. Dit systeem heet Classificatie.

Wij wensen Daniël heel veel succes bij zijn twee volgende World Grand Prix.

Misschien ook interessant?

Advertenties