Paashaas verstopte eieren in Koudekerk

Zondagochtend iets voor elven werden de kinderen uit de Boomgaard in Koudekerk ‘uit hun bed getrommeld’. Wat was hier aan de hand? De Paashaas was ’s ochtends vroeg geweest en had in de wijk overal zijn paaseieren verstopt.

Op deze eerste Paasdag konden de kinderen vanaf 11.00 uur naar de paaseieren gezocht worden. Dat was niet aan dovemansoren vertelt, want de 22 kinderen renden nadat er groen licht gegeven was kriskras de Boomgaard door. Het mooie was dat de buurtbewoners hun tuintje ter beschikking hadden gesteld om het zoekterrein zo groot mogelijk te maken.

En: de Paashaas zou de Paashaas niet zijn als hij geen grapje uitgehaald had. Ook in het speeltuintje had hij enkele eieren verstopt! Het was een lust voor het oog, om al de kleinste buurtbewoners zo fanatiek te zien zoeken.

Al met al was het een zeer geslaagde ochtend. De Paashaas bedankt alle buurtbewoners voor het beschikbaar stellen van hun tuintjes; wellicht is er hier en daar ’n bloemetje geknakt, maar daar krijg wel een boel kindervreugd voor terug.

Misschien ook interessant?

Advertenties