Optocht in de regen, spelletjes in de zon

KOUDEKERK AAN DEN RIJN: We hadden, net als iedereen, gehoopt dat het zonnetje zou schijnen op Koningsdag, maar de weergoden dachten daar schijnbaar anders over…

In de druipende regen worden de optocht de dorpskern binnengeloodst door muziekkorps KNA, met een fietsertje voorop. De enthousiaste inwoners zochten beschutting onder de overkapping van het winkelcentrum. Na aankomst van KNA verzamelde de mensen zich rond het podium.

Een korte speech van Peter van Poelje, de voorzitter van Oranjevereniging Koudekerk, is het woord aan wethouder Van Ham van de gemeente Alphen aan den Rijn. Vervolgens wordt onder begeleiding van KNA het Wilhelmus gezongen en de Nederlandse vlag gehesen.

Ook elders in Koudekerk wordt volop gevlagd, zoals bij de Albrechtstate. KNA had nog een blaadje uitgedeeld met liedjes, waaronder het Koudekerks Volkslied. De liederen werden niet echt enthousiast meegezongen, af en toe hoorde je wat neuriën. Afgesloten werd met een demonstratie door een drietal groepjes van de ID Dance Factory.

Koudekerks Volkslied

Waar de boerderijen staan
Tussen ´t hoge riet
Waar men in het malse gras
Koeien grazen ziet.
Waar de kikkers in de sloot
Kwaken van plezier…
Dat is mijn Koudekerk, dorp aan de rivier
Dat is mijn Koudekerk, dorp aan de rivier

Spelletjes en glijbaan met een zonnetje erbij

Rond de Ridderhof is ’s-middag gestart met de kinderspelletjes: kegel gooien, balletje in klompen mikken, doel schieten, ‘eendjes’ hengelen, muizen meppen, ect. Voor de allerkleinsten was rondje draaien op de draaimolen dolle pret or hupsen in het springkussen.

Tegelijkertijd werd de kindervrijmarkt in gereedheid gebracht. Daar was van alles te koop: van boeken tot puzzels, van poppen tot kleding.

Onderwijl werd tevens de baan voor het traditionele buikschuiven in gereedheid gebracht (spoelen en voorzien van water en zeep). Je kon je aanmelden in drie leeftijdscategorieën, tot 10 jaar, 10 tot 15 jaar en 15 jaar en ouder. Dat is en blijft altijd – voor jong en oud – spectaculair om te zien.

Misschien ook interessant?

Advertenties