Open huis in nieuwe opvanglocatie Oekraïners

In februari opent een woonlocatie aan de Rijndijk 139 te Hazerswoude-Rijndijk voor Oekraïners. Nieuwe bewoners, omwonenden en instanties hebben alvast een rondleiding gekregen door het pand naast de watertoren en met elkaar kennis gemaakt.

Opvang Noorderkeerkring sluit

“De Oekraïense gezinnen die er komen wonen verblijven op dit moment in de opvang aan de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Die locatie is zwaar verouderd en er zijn ontwikkelplannen voor het pand die doorgang moeten vinden,” vertelt gebiedsadviseur Mieke van Krimpen namens de gemeente. Het voormalige kantoor van accountantskantoor Bouwer & Officier aan de Rijndijk wordt nu verbouwd. Het gaat om twee aanliggende woonhuizen van drie etages die worden ingericht met de benodigde voorzieningen als badkamers en een gezamenlijke keuken. Er kunnen maximaal 60 personen worden gehuisvest, vooralsnog voor een periode van 10 jaar.

Oekraïens gebak bij de koffie

De gemeente had voor koffie en thee gezorgd, het dorpsoverleg voor poffertjes en er was een tafel vol met door de toekomstige Oekraïense bewoners zelf gebakken taart, koekjes en kerstpresentjes. Zij waren erg nieuwsgierig naar waar ze gingen wonen en hadden veel vragen aan de projectleider van de gemeente. Vanuit de inwoners uit de omgeving was aanzienlijke belangstelling voor de kennismaking, maar ook de wijkagenten en vertegenwoordigers van lokale instanties waren nieuwsgierig naar de locatie. “Wij heten de nieuwe bewoners van harte welkom en zullen ze waar nodig helpen om zich hier snel thuis te voelen,” vertelt een dorpsgenoot.

Welkomstprogramma

Om de nieuwe Rijndijkers wegwijs te maken in hun nieuwe woonomgeving, verzorgt de stichting Actief Rijnwoude straks een introductieprogramma. “Wij organiseren twee wandelingen en een fietstocht door de naaste omgeving en laten zo zien waar de winkels en voorzieningen in de omgeving zijn,” vertelt Jos Timmermans. “Ook organiseren we een kennismakingspakket samen met lokale ondernemers, organisaties en verenigingen. Linda Timmermans zal dit traject namens Actief Rijnwoude coördineren.” 

Misschien ook interessant?

Sorry, er zijn geen berichten gevonden.

Advertenties