(N)u zijt wellekome en Heel Rijnwoude bakt 2023

Van GSG Groene Hart Rijnwoude

Maandagmorgen 10.00 uur opende het GSG Groene Hart in Hazerswoude dorp haar deuren in het kader van het adventsproject, een initiatief van de 3 kerken in Hazerswoude dorp met als doel mensen de gelegenheid te geven om kennis te maken met dorpsgenoten die ze anders misschien niet snel zouden tegenkomen.

Aan het woord is één van de initiatiefneemsters van dit project, Mevr. Mieke de Haan die uitlegt dat ze het idee opdeed uit een ouderlingenblad en het leek haar erg leuk dit ook eens in het dorp te proberen. Via de kerken krijgen mensen een uitnodiging om hun huis ter beschikking te stellen voor één bepaalde dag om mensen te ontvangen , dus alle dagen kan men ergens koffiedrinken van 10.00 uur tot 11.30 uur, de adressen en de dag dat die mensen ontvangen staat in de GHK.

Het begint maandag de 4e december tot de donderdag vóór kerstmis. Dit adventsproject wordt voor de 3de keer georganiseerd , de basisschool St. Michael doet nu ook voor de 1ste keer mee dus het wordt steeds leuker vertelt De Haan enthousiast. De reacties van de bezoekers als ook de gastheer/dame zijn heel erg positief, er zijn zelfs meer adressen die zich aanbieden als dat er dagen zijn, dus fantastisch toch ?  De school gebruikt deze gelegenheid voor de 2de keer tijdens dit adventsproject om jong en oud samen te brengen en om ieder kennis te laten maken met de school.           

Heel Rijnwoude Bakt                                        

Leerlingen van R2A ( 2KT ) zetten hun beste beentje voor om de gasten te verwelkomen, hen van koffie/thee met iets lekkers te voorzien en een praatje te maken en evt. een rondleiding te geven.  Om de gasten extra te verwennen heeft de school op dezelfde dag de bakwedstrijd HEEL RIJNWOUDE BAKT, naar het bekende bakprogramma Heel Holland Bakt, georganiseerd. Met 39 aanmeldingen werd er gestreden om de titel Meesterbakker van Rijnwoude. Dit jaar was de glorieuze winnares Isabelle de Roo uit klas R2C met haar creatie Olaf visiting Rijnwoude. 

Een enorme pluim mogen we geven als gemeenschap aan de organisatoren van dit adventsproject én de scholen die zich van beste kant laten zien om er een prachtige dag van te maken.  

Misschien ook interessant?

Advertenties