Nieuwe voorzitter voor de ouderraad van de Steijaertschool

Met het begin van het nieuwe schooljaar komt de Steijaertschool weer tot leven na de zomervakantie. Terwijl de leerlingen zich voorbereiden om nieuwe kennis op te nemen, is de ouderraad van de Steijaertschool al druk bezig met het plannen van leuke activiteiten voor de kinderen. Dit jaar brengt echter een bijzondere verandering met zich mee: na vijf jaar draagt Karen van Ankum haar positie als voorzitter over aan haar opvolger. Met bijna 15 jaar toewijding aan de ouderraad achter zich, is het tijd om terug te kijken op haar inzet en om kennis te maken met haar opvolgster, Ida Jaspers.

Waarom ben jij bij de ouderraad gegaan?
Karen: “Vanaf mijn eerste dag op school werd ik benaderd door een lid van de ouderraad met de vraag of ik lid wilde worden. Ik dacht bij mezelf, waarom niet? Het was ook een geweldige manier om andere ouders te leren kennen, aangezien ik niemand kende. Dus zo gezegd, zo gedaan. Gedurende de periode van 2009 tot 2023 ben ik lid geweest van de ouderraad en de laatste 5 jaar was ik voorzitter. Tussendoor ben ik ook klassenouder, bibliotheekouder en luizenmoeder geweest. Altijd lekker actief dus.”

Ida Jaspers bevestigt dit: “Ik ben bij de ouderraad gegaan omdat ik werd gevraagd. Zelf wist ik niet zeker of het echt iets voor mij was. Maar nadat ik een keer bij een bijeenkomst van de ouderraad was geweest, ben ik gebleven. Ik vind het geweldig om als ouder meer betrokken te zijn bij de school. Samen met een leuke en gezellige groep ouders en leerkrachten organiseer je de mooiste feesten en belangrijke momenten in het schooljaar van je eigen kinderen.”

Wat ga je missen nu je bent gestopt?
Karen: “Vooral de gezelligheid met de andere leden van de ouderraad! Ik zal ook het organiseren gaan missen, want dat zit in mijn bloed. En natuurlijk het enthousiasme van de kinderen bij elk feest dat we organiseren. Het is zo geweldig om telkens te zien hoeveel plezier de kinderen hebben.”

Wat heb je bereikt als voorzitter waar je trots op bent?
“Dat is een lastige vraag,” geeft Karen toe. “Ik denk dat we met recht kunnen zeggen dat we een hechte en gezellige ouderraad zijn. We hebben keer op keer geweldige feesten georganiseerd. En ik denk dat ik ook een voorbeeld ben geweest voor andere ouderraadsleden. Eerlijkheid en openheid zijn belangrijk, dat bereik je veel mee.”

Wat zou je je opvolgster Ida willen meegeven?
Karen: “Ten eerste, zorg er altijd voor dat je plezier hebt in alles wat je doet binnen de ouderraad. Dat is iets wat ik alle leden wil meegeven. Zonder plezier lukt het niet om samen geweldige feesten te organiseren. Ook wil ik Ida vertellen dat het voorzitterschap niet altijd makkelijk is,” lacht Karen. “Je hebt te maken met veel mensen, zowel ouderraadsleden als leerkrachten. Als voorzitter ben jij vaak degene die beslissingen moet nemen. Neem bepaalde zaken niet te persoonlijk. Je kunt nu eenmaal niet altijd iedereen tevreden stellen. Verder wil ik zeggen dat ik met veel plezier terugkijk op deze 15 jaar! Ik zal het zeker missen…”

Ida is al enkele jaren lid van de ouderraad en kent inmiddels de gang van zaken. Ze kijkt er enthousiast naar uit. “Samen met de andere ouders in de ouderraad wil ik leuke en gezellige feesten voor de school organiseren. Zowel voor de kinderen van nu als voor later, zodat ze met een goed gevoel kunnen terugkijken.” Ida heeft twee kinderen:  Henk en Sam. Ze zit al sinds 2019 bij de ouderraad en doe dit met erg veel plezier. In haar vrije tijd hou ze ervan om in de tuin bezig te zijn en is erg creatief ingesteld. Ze is erg geïnteresseerd in insecten en alle kleine beestjes die in de tuin leven en doet graag leuke dingen met haar gezin.

Karen (links) draagt de voorzittershamer over aan Ida

Misschien ook interessant?

Advertenties