Nieuwe naam O.B.S. Arnoldus van Os wordt Bentwijzer

Openbare basisschool Arnoldus van Os in Benthuizen gaat in het nieuwe schooljaar verder onder de naam OBS Bentwijzer. Vandaag werd de naam en het logo feestelijk onthuld op het schoolplein in het bijzijn van de leerlingen en ouders.

In augustus 2024 verhuist de school naar een splinternieuw gebouw in de wijk Bentwijck. De nieuwe naam die daar op de gevel komt, is gekozen uit inzendingen door teamleden, ouders en andere Benthuizenaren.

Bentwijzer

Jacqueline Langeveld, directeur van de school: “De naam Bentwijzer werd door verschillende mensen ingestuurd. Ik ben er heel blij mee, vanwege de directe verwijzing naar het dorp Benthuizen waar wij ons zo verbonden mee voelen. De naam refereert ook aan ‘wijs zijn/wijzer worden’ en geeft richting aan. Dat past bij ons: richting geven aan ontwikkeling. Als school zorgen wij dat onze leerlingen een stevige basis meekrijgen waarop zij zich verder kunnen ontwikkelen.”

Foto: OBS Arnoldus: Directeur Jacqueline Langeveld met Mick en Seppe voor het nieuwe logo

Nieuwbouw

In het schooljaar 2024/2025 betrekt de school een fris nieuw gebouw aan de Ploegerf 5 in Bentwijck, de nieuwbouwwijk aan de oostkant van Benthuizen. Op deze locatie zal nauw worden samengewerkt met de kinderopvang. Ook de School met de Bijbel vestigt zich in het gebouw.

Het oude schoolgebouw in de Christinastraat zal worden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw.

Misschien ook interessant?

Advertenties