Nel de Vries nam afscheid als vrijwilliger bij De Zonnebloem

Op 15 februari nam Nel de Vries afscheid als vrijwilliger van “haar” Zonnebloemafdeling, Rijnwoude-Zuid. Wie Nel kent, weet dat Nel niets van een afscheidsspeech wilde weten. Maar omdat Nel wel begreep dat zij daar niet aan ontkwam toch een afscheidswoord van voorzitter Peter Versteeg.

“Het is met trots dat ik vanmiddag hier sta om jou te eren en afscheid te nemen”, sprak Peter Versteeg. “Je toewijding, vriendelijkheid en betrokkenheid vormen de kern van alles wat je doet. Het is niet eenvoudig om de impact te beschrijven van vijftien jaar vrijwilligerswerk. Maar als we de talloze mensen zien en horen die Nel heeft geholpen, de glimlach die Nel heeft veroorzaakt op het gezicht van een ander en de hoop die Nel heeft gebracht, dan weten we dat haar bijdrage van onschatbare waarde is geweest. Een vrijwilliger die al vijftien jaar lang een lichtend voorbeeld is van vrijwilligerswerk binnen onze afdeling en gemeenschap”. Het was niet zo moeilijk om van anderen te horen wie Nel nu eigenlijk is een wat haar drijft, laat Versteeg weten. Haar bereidheid om te helpen, maar ook de manier waarop zij het doet. Haar vrolijke houding, de warme glimlach en haar oprechte interesse in anderen maken haar aanwezigheid zo van zelfsprekend.

Nel de Vries (midden) ontvangt een cadeau uit handen van bestuursleden Henny Tooten en Peter Versteeg

Nel de Vries was, op 11 dagen na, 15 jaar vrijwilliger bij de afdeling Rijnwoude-Zuid. Nooit deed de afdeling tevergeefs een beroep op haar. Coördinator lotenverkoop, dat kostte heel wat uurtjes, want veel mensen kennen haar omdat haar roots in die buurt liggen. Een praatje hoort er dan natuurlijk bij. Hoe dan ook, Nel en anderen wisten de afdelingskas goed te spekken.

Bij nieuwe activiteiten was Nel altijd van de partij. Toen de Kerstbrunches werden geïntroduceerd was zij een van de eersten die daarmee aan de slag ging. Ook bij de oprichting van de activiteitencommissie meldde zij zich aan.

“In een wereld waarin het vaak lijkt alsof we langs elkaar heen leven, herinnert Nel ons eraan dat vriendelijkheid en mededogen, de kracht hebben om levens te veranderen. Haar hulpvaardigheid kent geen grenzen en haar hart kent geen voorwaarden.” Aldus voorzitter Peter Versteeg.

Vijftien jaar lang heeft Nel zichzelf gegeven aan anderen, zonder enig verlangen naar erkenning of lof. “Maar vandaag willen we haar laten weten dat haar werk wordt gezien, gewaardeerd en bewonderd door ons allemaal,” aldus de voorzitter “Nel, we vinden het jammer dat je weggaat. Om dat te laten blijken hebben we een aardigheidje voor je gekocht. Ga ervan genieten en denk daarbij nog eens terug aan de Zonnebloem Rijnwoude Zuid.” Uit handen van secretaris Henny Tooten ontving Nel de bloemen en de lekkernijen.

Misschien ook interessant?

Advertenties