Muziekcafé Hazerswoude-Dorp ‘een succesvolle formule’

Voor diegenen die iedere 2de zondag van de maand al naar het muziekcafé gaan hoeft er niets meer uitgelegd te worden maar het blijkt dat er toch nog mensen zijn die hier niets van af weten. Dus ging GHK in gesprek met organisator en inspirator Paul van der Vos. Hij is 55 jaar, import Hazerswoude-Dorper zoals hijzelf zegt, getrouwd, 3 zonen en werkzaam als docent bij MBO Rijnland, waar hij les geeft in elektrotechniek.

Hij legt vervolgens uit hoe hij met muziek in aanraking kwam. “Ik kreeg op mijn 8ste muziekles met als voorwaarde dat ik dan ook op voetbal mocht. Ik leerde op de gitaar van mijn vader gitaar spelen en op mijn 30ste kreeg ik er een van mijn vrouw die dacht dat het een ontspannende werking zou hebben gezien mijn drukke baan. Ik heb gitaarles genomen en vervolgens in verschillende bandjes gespeeld om gewoon lekker muziek te maken”.                                                                                  

Van optreden naar organiseren

In 2022 vroeg Paul aan de toenmalige beheerders van Dorpshuis “De Juffrouw” of zij aan de Rijnwoude Live Tour mee wilden doen. Hij wilde daar graag spelen met zijn toenmalige band Jatwerk. Aangezien de beheerders geen kennis hadden van de te bewandelen weg maar wel wilden deelnemen, nam Paul de organisatie op zich. Nadat hij bij het bestuur een aantal keer gemopperd had over het gebrek aan live muziek, kreeg hij de bal teruggekaatst en trad hij aan als bestuurslid met ‘muziek’ in de portefeuille. Sindsdien regelt hij alle optredens van bandjes etc.  “Ik regel tot nu toe alleen alles wat muziek aangaat maar ben met de gemeente in gesprek voor subsidie om ook andere dingen te organiseren aangaande cultuur etcetera”.

Muziekcafé

Met Pedro Overmeer  kwam Paul overeen om in De Juffrouw een muziekcafé te beginnen. Hij legt uit:  “de bedoeling is muziek met een café achtig karakter. Met andere woorden, de muziek moet zo luid klinken dat gezellig praten met elkaar mogelijk is. We zijn in augustus 2022 hiermee begonnen op iedere 2de zondag van de maand maar wegens heel veel aanmeldingen van bandjes die graag willen komen spelen, organiseren we dit nu ook op de laatste zondag van de maand . Er wordt iedere keer een podium gebouwd en de band speelt van 15.00 tot 17.30 uur, maar het loopt soms ook wel wat uit”.

Publiek

Welk publiek trekt dit muziekcafé aan?  “We willen bandjes met verschillende muziekstijlen laten optreden. In de aankondiging proberen we de muziekstijl van de band te omschrijven en het publiek wat zich aangesproken voelt komt kijken. We streven naar een gevarieerd aanbod en dat lukt aardig. Genres als  rock, blues en pop komen aan bod”, legt Paul enthousiast uit. “We maken bijna geen reclame, we gebruiken wel Facebook en Instagram maar verder niet want het café is toch altijd wel goed gevuld, zelfs zo goed dat we aan het brainstormen zijn hoe de ruimte groter te maken. Ook nemen bandjes soms hun eigen publiek mee waardoor het nóg drukker is”.

Meer evenementen met muziek

Steeds vaker wordt Paul gevraagd om voor muziek te zorgen, weer begint hij vol vuur te vertellen,  “zoals een wandeling van Actief Rijnwoude die eindigt bij De Juffrouw en waar een bandje hen op staat te wachten. Een nieuwjaarsreceptie is veel gezelliger met muziek erbij, Gluren bij de Buren speelde ook in De Juffrouw, Koningsdag was wederom een groot succes. We zijn nu, i.s.m. Het Stek, bezig met de organisatie van Midsummer Night Muziekestafette waar bands om en om op de 2 locaties optreden”.

Het is overduidelijk, deze formule kan niet kapot met iemand als Paul van der Vos die bruist van de ideeën om Muziekcafé uit te breiden. Hij nodigt dan ook iedereen uit om een keer langs te komen op de 2de of 4de zondagmiddag van de maand in het café van het prachtige dorpshuis van Hazerswoude-Dorp, De Juffrouw.

Misschien ook interessant?

Advertenties