Muziek op elke straathoek bij festival muziekvereniging KNA

In Koudekerk was het afgelopen zaterdag één groot feest, een muzikaal feest wel te verstaan! Wat was er aan de hand? Muziekvereniging Kunst na Arbeid organiseerde een straatfestival ter gelegenheid van hun 100-jarig bestaan.

Foto KNA: KNA marcheert door de straten van Koudekerk aan den Rijn

Overal hoorde je muziek – nog net niet ‘op-elke-hoek-van-elke-straat’, maar wel in elke wijk. Van de Boomgaard tot Burgemeester Swaanplantsoen, van Artesiaplantsoen tot De Deel, zelfs op de Prins Bernhardstraat en in de Tas stonden musici, complete koren, bands – kortom: allemaal mensen uit de regio die niet alleen iets met muziek te maken hebben, maar het ook ten gehore brachten.

Het festival werd muzikaal aangekondigd door twee muziekkorpsen: de Show- en Marchingband Tamarco Leiderdorp en Drumfanfare TTH uit Hazerswoude-Dorp. Beide bands maakten periodiek een ronde door de dorpskern om de inwoners er even op te attenderen: ‘Kom naar buiten en ga luisteren naar de muzikanten, bands en koren in de verschillende woonwijken’.

Foto KNA: Show- en Marchingband Tamarco uit Leiderdorp

De Show- en Marchingband is het hoofdorkest van Tamarco. Tamarco is een graag geziene band op evenementen in binnen – en buitenland. Op deze dag was de band te gast in Koudekerk. De Drumfanfare TTH uit Hazerswoude-Dorp bestaat uit ca. dertig spelende leden. Daarnaast is er een groep enthousiaste leerlingen bij TTH, die hun uiterste best doet om straks ook bij het korps te komen.

In De Deel kon je luisteren naar Doggy Dike, de alom bekende band die prachtige Ierse folkmuziek liet horen . In De Tas zetten de leden van Rainbow Colours hun beste beentje voor met enkele liederen uit hun veelzijdige repertoire te laten horen.

Foto KNA: De band Herriemonie

Voor de Albrecht State aan de Prins Bernardstraat zat het duo Lipstick Lush. Jaap en Eva spelen beide op hun gitaar en zingen daarbij. Het is een sfeervolle luistermuziek in een intieme en warme setting om er lekker van te genieten en je daarbij nog een heerlijk te ontspannen.

Bij toerbeurt wisselde het duo af met Jan van Vliet uit Hazerswoude, hij vrolijkte de aanwezigen op met zijn draaiorgelmuziek. De muziekrollen maakt hij zelf thuis. Daar heeft Jan een speciaal plekje voor op zijn zolder.

Op het Artesia plantsoen presenteerde de blaaskapel De Herriemonie zijn uiterste best om de toeschouwers iets bijzonders te laten horen. De Herriemonie is een enthousiaste groep muzikanten uit Alphen, die het vooral leuk vinden om van elk feest een nog groter feest te maken! Dat is hun ook in Koudekerk zaterdag ook weer gelukt.

Op het Burgemeester Swaanplantsoen zong Popkoor Temperament zong meerstemmige liederen. In hun repertoire komen ballad, musical, rock of soulmuziek aan de orde. Denk daarbij bv. aan Lady Gaga en Bradley Cooper, Beyoncé, Simon en Garfunkel en Coldplay.

Echt mooi om te horen…

Als laatste blikvanger kon men in de Boomgaard genieten van de Drumfanfare FBL uit Leiden. De drumfanfare is de oer-Leidse Franciscus Band, kortweg FBL. Zij brachten een prachtig blaasconcert ten gehore in de speeltuin in de Boomgaard.

Ik denk dat de inwoners van Koudekerk en andere belangstellenden kunnen terugkijken op een fantastisch mooi Muziekfestival en dat we tegen de organisatoren van KNA kunnen zeggen: DANK JE WEL voor de fantastische muzikale middag! Chapeau!

Natuurlijk zouden al deze festiviteiten ter gelegenheid van een eeuw KNA niet mogelijk zijn geweest zonder de onmisbare steun van hun sponsoren. Speciale dank gaat uit naar Stichting Beheer De Hoek en de Gemeente Alphen aan den Rijn. En niet te vergeten alle leden, vrijwilligers, begeleiders en organisatie. Zonder hen was deze dag niet mogelijk geweest!

Misschien ook interessant?

Advertenties