Moestuincursus – ecologisch groenten telen

Heb je ook zin om alweer in de moestuin aan de slag te gaan? Wil je meer tips en kennis opdoen over ecologisch tuinieren? Tuinieren met de natuur mee, volgens de permacultuur principes. In wijktuin de Alphense Wetering in Alphen aan den Rijn geeft Carla Glorie, moestuincoach en Velt docent, de moestuincursus “ecologisch tuinieren”. 

De cursus bestaat uit 7 lessen verdeel over 9 maanden. We starten met het maken van een teeltplan en hebben het over de basisprincipes van ecologisch tuinieren. Verder komen aan de orde; Hoe krijg je een gezonde bodem? Welke soorten zaden kies je? Hoe voorkom je ziekten en plagen?  Je leert een composthoop opzetten? Mulchen en het gebruik van groenbemesters. We sluit de reeks lessen af met het snoeien van kleinfruit.

Na deze cursus heb je voldoende kennis en tips opgedaan om in je eigen tuin toe te passen. Vele cursisten hebben deze cursus al met veel plezier en enthousiasme gevolgd. Het fijne van deze cursus is dat je in de wijktuin kunt zien en ervaren hoe het tuinseizoen verloopt.

Reacties van deelnemers:

” Ik tuinier als 30 jaar, maar heb nog veel geleerd”

“Het leuke is dat je op deze manier een heel tuinseizoen met elkaar meemaakt en ervaringen met elkaar kunt delen”

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers, waardoor er veel gelegenheid is voor vragen en het delen van ervaringen met elkaar. De lesdagen zijn vrijdagochtend van 9.00-11.30 of zaterdagmiddag van 14.00-16.30. De cursus start op 15 en 16 maart 2024.

 Voor meer informatie en aanmelden: Tel: 06-46490187, info@dedansendeboom.nl, www.dedansendeboom.nl/moestuinieren.

Misschien ook interessant?

Sorry, er zijn geen berichten gevonden.

Advertenties