Moederdag knutselen voor de allerliefste

Vorige week gingen ruim 40 kinderen tijdens de activiteit van speeltuin De Rode Wip aan de slag om een mooi moederdag cadeau te maken. Je kon een vilten tas versieren of een fles beschilderen met daarin LED-lampjes. Trots gingen de kinderen daarmee naar huis. Hopelijk waren de moeders erg blij met hun verrassing.

Tegelijkertijd organiseerden we vanuit Coderdojo een vrije inloop gamemiddag. Kinderen konden hun laptop meenemen om met elkaar te Robloxen of andere spelletjes te spelen. Er waren vanuit ons vier leenlaptops beschikbaar. En ook werd er weer driftig gebruik gemaakt van de Playstation. Allemaal bedankt voor jullie komst!

Op zondag 21 mei is de volgende jeugdsoos. Dan gaan we potjes/dakpannen/bordje schilderen voor een insectenhotel in de speeltuin. Tegelijkertijd organiseren wij in dorpshuis De Som weer Coderdojo: een activiteit voor kids tussen de 8 en 18 jaar die hun eigen game willen leren programmeren. Onze vrijwilliger Vera neemt dan een VR-bril met Meta Quest 2 mee. Dit is de opvolger van de Meta Quest. Deze witte VR bril is, net als de Quest, een actieve virtual reality bril. Dat wil zeggen dat je geen computer nodig hebt om de bril te gebruiken. Zo betreed je de virtuele wereld draadloos en speel je VR games zonder vast te zitten aan een kabel. Aanmelden voor coderdojo is verplicht en kan via www.coderdojo-hazerswoude.nl.

Check voor de laatste nieuws www.facebook.com/derodewip of www.derodewip.nl.

Misschien ook interessant?

Advertenties