Malou van der Geest rent de marathon in New York voor KIKA

Op zondag 3 november a.s. staat Malou van der Geest uit Hazerswoude–Rijndijk in een van de startblokken bij marathon van New York. Als het startschot klinkt, spurt ze weg…. en denkt… nog 42,195 km te gaan…. Met deze sportieve uitdaging hoopt Malou zoveel mogelijk geld inzamelen voor KiKa – de Stichting Kinderen Kankervrij, die werkt aan een toekomst voor kinderen zonder kinderkanker.

Hoe komt Malou hiertoe?

Wel, op zeer jonge leeftijd werd bij Malou een oogmelanoom gediagnostiseerd. Dat betekende, dat ze als kleuter al startte met veel ziekenhuisbezoeken. Op 8 jarige leeftijd werd ze geopereerd, echter, daarbij verloor zij een oog. Voor haar betekende dat de rest van haar leven verder met één oog. Malou wordt hier bij de simpelste dingen dagelijks aan herinnert…. Bijvoorbeeld, als je (bijna) de trap afkukelt…. of pardoes tegen een deur aanloopt… of denkt: ‘Is het parkeervak niet te klein….’
Je gunt echt niemand een leven met kanker, maar kinderen al helemaal niet.
En zo ontkiemde Malou’s grootste wens: Een marathon te mogen lopen voor KIKA! Datgaat nu op 3 november 2024 gebeuren, en wel dé marathon, waar iedere hardloper van droomt: die in New York!

Dat was de reden om bij de sportschool Sport2Bfit in het Paasweekend allerlei activiteiten (groepslessen, lezingen, ect.) op te tuigen. Deelname kon middels donaties – vooraf of ter plekke – in een grote pot. Wellicht moet deze pot binnenkort ietsje groter worden… want op deze dagen werd er bij de sportschool ruim € 2.500,– opgehaald! De totale opbrengst, van alle andere activiteiten, donaties is inmiddels maar liefst € 6.100,– en er volgen nog meer activiteiten.

Was u niet in de gelegenheid op deze activiteiten bij te wonen of wilt je toch uw steentje bijdragen? Dat kan via haar persoonlijke Run For Kika Donatiepagina.

Wij wensen Malou heel veel plezier en succes bij haar verdere activiteiten, voorbereidingen én… natuurlijk in november bij haar New York Marathon!

Misschien ook interessant?

Advertenties