Lokale boeren voeren actie bij supermarkt van AH

Een aantal lokale agrariërs voerde zaterdag actie bij Albert Heijn Beugelsdijk in Hazerswoude-Dorp. Zij zijn niet blij met de landelijke campagne die AH afgelopen week voerde. Daarin wordt aandacht gevraagd voor nieuwe plantaardige producten in het assortiment ter vervanging van vlees en zuivel.

De lokale boeren kwamen met hun ludieke actie op voor hun bedrijfstak. Ze boden de bezoekers van de supermarkt stukjes kaas en worst aan.  Onder het motto ‘Laten we weer gezond, puur en lekker doen’ gaven zij aan blij te zijn dat de AH actieweek weer is afgelopen.

De reden voor de actieweek is volgens het AH concern: “Vaker plantaardig eten is een van de stappen die we zelf kunnen zetten om de aarde beter achter te laten voor volgende generaties. Onze voedselproductie is verantwoordelijk voor ongeveer een derde van alle CO2-uitstoot ter wereld, en vlees en zuivel nemen meer dan de helft daarvan voor hun rekening. Daarom is het belangrijk dat we meer plantaardig voedsel opnemen in ons menu. Met 1 dagje zonder vlees of zuivel maak je al verschil.”

Foto: Jan Luuk van Dijk

Misschien ook interessant?

Advertenties