Logeerhuis POEH!, geweldige opvang voor kinderen met licht verstandelijke beperking

Even buiten Hazerswoude-Dorp staat een prachtige stukje nieuwbouw naast een al even mooi woonhuis, navraag leert dat deze nieuwbouw vroeger een koeienschuur is geweest. Na de verbouwing word het door de eigenaars nog steeds de schuur genoemd. De “schuur” is nu het onderkomen van Logeerhuis POEH! een logeeropvang met deskundige begeleiding om de thuissituatie te ontlasten en waar de kinderen het middelpunt zijn.

Deskundige en betrokken begeleiding

We gaan in gesprek met Karin Dijksman, de vrouw waar alles om draait in dit prachtige logeerhuis. Karin vertelt dat ze 47 jaar is, samenwonende met Henry Schellingerhoudt, hij is een Koudekerker maar zelf komt Karin uit Hellevoetsluis. “Ik heb vanaf mijn 18de in een zorginstelling gewerkt met gehandicapten in een woonvoorziening, daar heb ik 15 jaar gewerkt, ik kwam in het mooie groene hart wonen en ging op zoek naar een nieuwe baan. Wel iets met kinderen want daar ligt mijn passie! Het werd de kinderopvang bij de BSO in Voorschoten. Ik heb hier met veel plezier gewerkt en ik merkte op dat ik meer de kinderen welke net even iets meer hulp nodig hadden op sleeptouw nam. Ik bood deze kinderen de structuur en veiligheid binnen de BSO.

Bestemming Koeienschuur

Karin is een creatieve bezige bij die niet stil kan zitten en die heel graag een mooie bestemming wilde voor de volledig opgeknapte koeienschuur. Soms is de muziekvereniging hier voor oefenavonden, soms wordt er vergaderd hier, creatieve workshops gegeven of kinderpartij’tjes gehouden maar dan? “Ik dacht aan een Sleep and go maar dat idee is eigenlijk nooit verder uitgewerkt.

Ik kwam in gesprek met mijn schoonzus Liesbeth Dijksman zij is de eigenaresse Logeerhuis POEH! welke een locatie heeft in Hellevoetsluis. Weet je al wat je met deze ruimte wil doen? Zou ik hier ook kinderen kunnen laten logeren? Waarom niet? En zo was er ineens een plan voor een nieuwe locatie Logeerhuis POEH! Ik heb tot slot altijd al met gehandicapte kinderen gewerkt en voor gezorgd dus het was niets nieuws voor mij, in de omgeving zijn weinig tot geen logeerhuizen zoals deze , wel zorgboerderijen maar dan gericht op dagbesteding.

Er zijn een paar maanden hard gewerkt om de slaapkamers en een badkamer te maken. Augustus 2021 is de verbouwing klaar en word het Logeerhuis POEH! Hazerswoude-Dorp geopend. Per weekend zijn er 8 logeerplekken beschikbaar, de logeerweekenden zijn van vrijdagmiddag 17.00 tot zondagmiddag 17.00 en ik slaap ook bij de kinderen dus ze zijn nooit alleen hier.

Kinderen kunnen geplaatst worden op inschrijving. De ouders of gezinsprofessional neemt contact op met het logeerhuis. Er wordt een kennismaking afspraak gemaakt. Via de gemeente moet er een beschikking afgegeven worden zodat de volgende stap gezet kan worden om te starten met het logeren.

Héél graag kinderen helpen

De bevlogenheid en passie straalt van deze dame af als ze gaat praten over haar werk. “Alles wat ik doe met kinderen doe ik op gevoel, het kan zo raar niet zijn of ik red het om contact met het kind te maken, er is altijd wel ergens iets waarvan ik denk Oh, dit vindt jij leuk, hier kan ik jou blij mee maken en ik ben natuurlijk bezig om ervoor te zorgen dat de kinderen, als ze weer naar huis gaan, een hele fijne tijd hebben gehad hier. We doen allerlei dingen met elkaar in deze prachtige ruimte die helemaal nieuw is opgebouwd en op de 1e verdieping is ingericht met slaapplek voor 8 kinderen die 4 weekenden per maand hier kunnen logeren om zodoende hun ouders broodnodige rust te geven, maar natuurlijk organiseer ik ook uitstapjes zodat we echt niet het hele weekend binnen zitten.

BSO+ opvang

Buiten de weekenden waar kinderen met een licht verstandelijke beperking dus kunnen komen logeren verzorgt Karin ook buitenschoolse opvang en/of dagopvang doordeweeks. Kinderen kunnen hier terecht bij Karin op dinsdag, woensdag en donderdag .

Waarom logeren bij logeerhuis POEH?

“Wij zijn een kleinschalige logeeropvang, waar het kind centraal staat en gekeken wordt naar de mogelijkheden die wij kunnen aanbieden aan de kinderen” vertelt Karin met een grote glimlach. “De kinderen moeten zich hier veilig en vertrouwd voelen waardoor de ouders, waar wij altijd een goede band mee opbouwen, ook een weekend kunnen hebben om even op te laden of de aandacht er even is voor de andere gezinsleden.

Ouders kunnen mij bellen/mailen als zij interesse hebben waarna een kennismakingsgesprek volgt , voor veel ouders is dit nieuw en ook om hen het juiste beeld te geven wat wij doen mét en niet doen met de kinderen in het weekend. Wij willen zo graag juist díe ouders helpen waar de hulp zo hard nodig is . Het is niet vanzelfsprekend dat ieder gezin een netwerk beschikbaar heeft. Wij willen dat stukje aanvulling zijn om de gezinnen een weekend te ontlasten met de juiste zorg en begeleiding welke hun kind nodig heeft.

Hoe contact zoeken?

Is uw nieuwsgierigheid gewekt en heeft u behoefte aan hulp aarzel dan niet om Karin Dijksman te bellen op 06-27048360 of mailen naar karin@logeerhuispoeh.nl.

Bekijk met eigen ogen deze prachtige opvangplek aan de Gemeneweg 18 A, waar kinderen dat beetje extra aandacht krijgen die ze zo fijn vinden. We sluiten dit gesprek af met de volgende opmerking van Karin. “Ik bied de kinderen even een weekendje anders, even weg van de situatie thuis die soms gespannen is waardoor de kinderen weer tot rust komen, iets mooiers bestaat er toch niet?” zegt Karin met een twinkeling in haar ogen.

Misschien ook interessant?

Advertenties