Lex Hoogenboom

Bram, wat leuk dat ik van jou het estafettestokje mag overnemen. Dat had ik niet verwacht, maar ik kan daar natuurlijk geen nee op zeggen. Goed… Mijn naam is Lex Hoogenboom. Nog ruim een maand 50 jaar en geboren en getogen in Hazerswoude dorp. Eind van het jaar 20 jaar getrouwd met mijn vrouw Lisanne en trotse vader van Richelle en Lars. Vroeger als kleine jongen, mocht ik aan de hand van mijn vader mee naar de kwekerij van de gebroeders Out. Hier ben ik nog steeds fulltime werkzaam, en waar ik o.a. in de wintermaanden samen met Bram het ent werk mag doen. Een prachtige ambacht! Het leven in Hazerswoude dorp bevalt me prima. Winkels, horeca, scholen, diverse sportverenigingen en zelfs een prachtig zwembad. Daar mogen we als dorpers trots op zijn en zo nodig best wat vrije tijd in steken.

Zelf draag ik al een aantal jaren m’n steentje bij bij de Hazerswoude Boys. Op het moment begeleid ik samen met mijn opvolger van het estafette stokje de JO 16-1. Het elftal waar ook mijn zoon in speelt. En eens in de zoveel weken draai ik daar een bardienst op de zaterdagmiddag. Erg gezellig en leuk om te doen. In mijn vrije tijd, mag ik graag een stukje fietsen. Ik sport 2x in de week en vind het leuk om te koken in de keuken of op de BBQ. Op z’n tijd bezoek ik graag een bandje en dan het liefst Metallica, waar ik groot fan van ben. Ze spelen eind april weer 2x in Abcoude en ben daar dan zeker weer van de partij. Maar mijn grootste hobby blijft toch Feyenoord, waar ik inmiddels alweer 30 jaar trouw alle thuiswedstrijden bezoek.

De zomervakanties vieren we met het gezin graag in Frankrijk. Met de vouwwagen erop uit, lekker de natuur in. Het liefst rondom een rivier of meer. Maar ook de natuur in Nederland vind ik prachtig. Op de Veluwe zijn we ook vaak te vinden en dan het liefst op de fiets. De mooiste plek van het dorp vind ik toch wel het rietveld. En dan vooral vanaf het water. Een minder leuke ervaring in het dorp vind ik om met een doos eieren over de dorpsstraat te fietsen. Dit blijft een uitdaging zowel voor de eieren als voor de gemeente om het opgelost te krijgen. Maar nu genoeg over mij. Ik wil graag het stokje overdragen aan Ernst Pels, omdat ik met hem een aantal hobby’s deel en hij zich ook graag inzet als vrijwilliger.

Advertenties