Leerlingen van de Tweeklank zijn trots op hun zelfgemaakte insectenhotel

Onder leiding van Opa Cees en Evert hebben kinderen van basisschool De Tweeklank in Hazerswoude-Rijndijk in de techniekles een insectenhotel gebouwd. Vandaag werd dat in de tuin geplaatst van zorginstelling De Herbergier.

Techniek is net zo belangrijk als rekenen

Veel kinderen én hun ouders hebben tegenwoordig twee linkerhanden volgens Cees Selhorst, voor de kinderen Opa Cees. “Ik merkte dat tijdens de huttenbouw. De meeste kinderen en de ouders die kwamen helpen, kunnen niet overweg met hamer en spijkers. Daarom zijn we (met hulp van de gemeente) met de Jeugd Techniek Club (JTC) gestart in De Som. Want technische vaardigheden zijn net zo belangrijk in het leven als taal en rekenen. Daar zijn we nu elke woensdag en zaterdag te vinden en leren kinderen om te meten, te tekenen, te zagen en te timmeren. Op vrijdag geven we lessen op de beide basisscholen in het dorp. Er is veel belangstelling voor en de kinderen vinden het erg leuk.”

Of is gamen toch leuker?

De opdracht van de afgelopen periode was het maken van een insectenhotel. “We hebben geleerd allerlei gereedschap te gebruiken, zoals een duimstok, zaag, hamer, nijptang, schroevendraaier en zo,” vertelt een van de kinderen. “En we moesten heel precies en netjes werken vanaf een tekening,” vult een ander aan. Op de vraag of ze nu thuis ook aan het timmeren gaan, kregen we een onverwacht antwoord: “thuis heb ik daar geen tijd voor en veel andere dingen te doen.” Wat dan? “Nou, gamen.”

Meer informatie over JTC is te vinden op www.derodewip.nl/jtc.

Misschien ook interessant?

Advertenties